Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predĺženie s troma hráčmi realitou. Experiment v NHL má priniesť viac gólov

Od budúcej sezóny sa bude hrať v zámorskej NHL predĺženie len s troma korčuliarmi na oboch stranách. Návrh zo strany generálnych manažérov klubov v stredu v Las Vegas schválili členovia Rady guvernérov.

24.06.2015 11:22 , aktualizované: 25.06.2015 07:34
chad johnson, evgeny kuznetsov, nhl, washington... Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Po traja korčuliari na oboch stranách budú počas celého päťminútového predĺženia. Koncept troch proti trom vytvorí viac priestoru na ľade pre ofenzívnejších hráčov. Priniesť by to malo viac gólov a rozhodnutia zápasov ešte pred samostatnými nájazdami.

Experiment už úspešne vyskúšali v AHL, kým v ročníku 2013/2014 sa rozhodlo v predĺženiach 35,3 % stretnutí pri formáte štyroch proti štyrom, v minulom ich už bolo 75 %. V AHL sa však hralo predĺženie prvé štyri minúty ako doteraz so štyrmi korčuliarmi na oboch stranách, ak sa nerozhodlo, tak na ďalšie tri minúty sa znížil počet hráčov na ľade o jedného z každého tímu.

Od sezóny 2015/2016 dostávajú tréneri tréneri možnosť požiadať o konzultáciu s videorozhodcom, ak by gól padol podľa ich názoru z predchádzajúceho postavenia mimo hry či nedovoleného bránenia brankárovi útočiacim hráčom. Rada guvernérov zároveň schválila aj zmenu pravidla o vhadzovaniach. V útočnom pásme musí položiť pred buly ako prvý hokejku na ľad hráč brániaceho tímu. V strednom pásme zostáva platiť rovnaké pravidlo ako doteraz, hokejku na ľad položí najskôr hráč hosťujúceho družstva.

Informácie zverejnil web NHL.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #AHL #predĺženie
Načítavajú sa športové výsledky...