Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa si oslavy užil aj vo vrtuľníku. Trofej očakáva v auguste

Po enormnom zápasom vypätí si vychutnával bujaré oslavy. Slovenský hokejista Marián Hossa si po stopiatich dueloch v sezóne užil päť dní nezabudnuteľných osláv.

21.06.2015 11:21 , aktualizované: 15:11
Hossa Foto: ,
Slovenský hokejista Marián Hossa po návrate a zisku Stanleyho pohára na letisku vo Schwechate.
debata (3)

Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára sa v nedeľu ráno spolu s manželkou vrátil na Slovensko.

O lete zo zámoria

„Let bol v pohode. Myslel som, že po oslavách, ktoré sme posledných päť dní absolvovali zaspím ľahko. Nestalo sa. S manželkou sme si dali víno a tešili sa domov,“ konštatoval útočník Chicaga. Snáď najviac sa rodák zo Starej Ľubovne tešil na dcéry – štvorročnú Miu a dvojročnú Zoe.

„Nevidel som ich už mesiac a pol. Po prvom kole play off odišli na Slovensko. Snažil som sa totiž naplno venovať hokeju, veľa sme cestovali a aj v domácom prostredí sme bývali v hoteloch. Momentálne mi chýba aj spánok. Prišiel som sa domov vyspať,“ dodal.

O oslavách v Chicagu

Premiérovo získal Stanleyho pohár v roku 2010 vo veku 31 rokov, druhý pridal v roku 2013 a do tretice si prestížny triumf užil ako 36-ročný. „Prvé oslavy boli dlhšie a náročnejšie. Teraz som chodil spať už okolo tretej. Už nie som najmladší. Som prekvapený, že som vydržal každý deň. Oslavy ešte pokračujú,“ prezradil Hossa.

Hokejisti Blackhawks zvíťazili v poslednom zápase sezóny po dlhých 77 rokoch na domácom klzisku. „Zdvihnúť pohár pred domácimi fanúšikmi – to mi ostane v pamäti navždy. Každá z troch osláv bola výnimočná. Chicago je hokejové mesto. V uliciach spolu s nami oslavovali dva milióny ľudí. Chlapci, ktorí to zažili prvýkrát len nechápavo krútili hlavami,“ doplnil.

Netradičnú oslavu si slovenský krídelník vychutnal aj vo vrtuľníku. „Kamarát chcel vidieť Stanleyho pohár a tak som mu povedal, že nech vybaví helikoptéru. Boli napokon až tri. V jednej som letel spolu s bratom Marcelom a Rasťom Pavlikovským. Bol to zážitok letieť nad Chicagom a mať vedľa seba víťaznú trofej.“

O finalistovi z Tampy

Mladíci z Tampy Bay sa po triumfoch vo vyraďovacej časti s Detroitom, Montrealom a NY Rangers nečakane prebojovali až do finále. V ňom dlho vzdorovali Chicagu. Napokon po tuhom boji prehrali 2:4 na zápasy.

„Rozhodla skúsenosť. Najmä v posledných dvoch stretnutiach sme zistili ako hrať na Tampu. Dovtedy bola séria vyrovnaná, miestami boli aj lepším mužstvom. Po štvrtom zápase sa to zlomilo. Tréner nastavil inú taktiku v strednom pásme, lepšie sme bránili a v dvoch dueloch strelili jediný gól,“ pripomína odchovanec Dukly Trenčín.

Slovenský hokejista Marián Hossa. Foto: SITA, Robert Tappert
Hossa Slovenský hokejista Marián Hossa.

O pokračovaní dynastie

Za ostatných šesť rokov ovládlo Chicago trikrát najsilnejšiu hokejovú súťaž na svete. Budú žať úspechy aj v ďalších rokoch?

„Dosť bude záležať na vedení, ktorých hráčov si nechajú a koho pošlú preč. Musíme sa zmestiť do platového stropu, zmeny určite nastanú. Kostra sa však udrží pohromade a mužstvo bude mať svoju identitu a silu. Obhajoba je vždy náročná, lebo tím je vyčerpaný z predošlej sezóny, leto je krátke a sily budú rýchlo ubúdať.“

O výdrži a rekorde

Všestranný útočník odohral v sezóne 105 zápasov – nevynechal žiadny. Zaznamenal 78 bodov za 26 gólov 52 asistencií. „Vôbec som nečakal, že mi takto vydrží zdravie. Po každom domácom zápase som chodil do posilňovne a robil cviky, ktoré viem, že mi pri výkone pomáhajú. Odohral som rekordne dlhú sezónu s víťazným koncom,“ vraví Hossa.

V počte víťazstiev v NHL predstihol Tomáša Kopeckého. Na svoju adresu si vypočul viaceré slová chvály. „Ďakujem chlapcom za pekné slová, ktoré som si prečítal. Teší ma to. Za šesť rokov vyhrať trikrát titul je neuveriteľné a úplne si to zrejme neuvedomujem.“

O oslavách v Trenčíne

Za ostatných päť rokov privezú štvrtýkrát prestížny pohár do Trenčína. Dokonca na rovnakú ulicu, čo je celosvetová rarita.

„Latka sa stupňuje. Vlani urobil Majo Gáborík skvelú šou a odo mňa sa očakáva opäť niečo špeciálne. Očakávam, že trofej by mohla na Slovensko zavítať koncom augusta. Najlepšie v piatok alebo v sobotu,“ želá si slovenská hokejová legenda.

O novom prezidentovi

Na Slovensku sa blíži voľba prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja. Súboj medzi Igorom Nemečekom a Richardom Lintnerom neušiel ani skúsenému krídelníkovi.

„Slovenský hokej potrebuje nový marketing, aby ľudí viac ,nažhavil'. V Chicagu dotiahli mladých šikovných ľudí a zmenilo sa to k lepšimu. Aj na Slovensku treba novú krv, ktorá vnesie do hokeja niečo pozitívne. Rišo má na to všetky predpoklady,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks