Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Blackhawks oslavovali v uliciach Chicaga. Potešili vyše dva milióny fanúšikov

Tretiu veľkolepú oslavu s fanúšikmi za posledných päť rokov majú za sebou hokejisti Chicaga. Víťazi Stanleyho pohára najprv prešli mestom kolónou dvojposchodových autobusov s otvorenou strechou a potom zamierili na Soldier Field, štadión tímu amerického futbalu Chicago Bears, ktorého tribúny zaplnilo na voľnú vstupenku 65-tisíc fanúšikov.

18.06.2015 22:45
Marián Hossa Foto: ,
Slovenský krídelník Marián Hossa dvíha nad hlavu Stanleyho pohár na štadióne Soldier Field v Chicagu.
debata (1)

Pri oslavách nechýbal ani slovenský útočník Marián Hossa.

Fanúšikom Blackhawks akoby sa v poslednej dobe vracala ich vernosť, oddanosť a trpezlivosť. Do roku 2010 čakali na vytúžený Stanley Cup dlhých 49 rokov. Potom, čo sa dočkali, nadviazali ďalšími dvoma triumfami v roku 2013 a tento rok. Mimoriadny úspech ale nikomu nezovšednel, napriek nie príliš vľúdnemu počasiu ľudia znovu zaplnili ulice. Podľa predpokladov ich počet presiahol dva milióny, teda podobne ako pred dvoma rokmi.

„Dvakrát sme už absolvovali takúto jazdu, ale nikdy neviete, čo čakať od ďalšej. Vždy je to adrenalín a tešíte sa na to. Keď priveziete Stanley Cup, ľudia zaplavia ulice a chcú vidieť čo najviac,“ povedal hviezdny útočník Patrick Kane, očividne unavený dlhými oslavami, ktoré si hráči užívajú od pondelkového večera.

„Máme tých najlepších fanúšikov, ktorým sme veľmi vďační. Je skvelé, že tentoraz sme vyhrali doma,“ uviedol kapitán Jonathan Toews. „Fanúšikovia nám neustále dodávali sebadôveru a podporovali nás. Aj preto sme si vždy verili, aj keď sme v sérii napríklad práve prehrávali,“ uviedol švédsky zadák Niklas Hjalmarsson.

zväčšiť Triumfálna jazda autobusmi po uliciach Chicaga... Foto: Reuters, Kamil Krzaczynski
Chicaga Blackhawks, oslavy Triumfálna jazda autobusmi po uliciach Chicaga nielen s hráčmi Blackhawks, ale aj s ich rodinnými príslušníkmi.

Veľké zadosťučinenie zažíva fínsky obranca Kimmo Timonen. Štyridsaťročný veterán dlho čakal na veľký triumf. Na začiatku sezóny nemohol dlho hrať kvôli krvným zrazeninám, ale teraz si všetko vynahradil. „Je to najlepší moment môjho hokejového života, posledné dni boli neuveriteľné. Dnes to bolo bláznivé a neskutočné,“ vyhlásil Timonen.

K nadšeným davom, ktoré každú chvíľu dostávala do varu pieseň škótskej skupiny Fratellis Chelsea Dagger, ktorá znie vždy po góloch Blackhawks v hale United Center, a tiež notoricky známa We are the champions od Queen, prehovoril aj kouč Joel Quenneville.

„Z roka 2010 si budem pamätať kúzelníka Kana a záhadu zmiznutého puku. Rok 2013 mi bude pripomínať obrat (v samom závere posledného finále s Bostonom) počas 17 sekúnd. A na rok 2015 budem spomínať, ako sme vyhrali ako jeden skvelý tím,“ uviedol Quenneville.

Oslavy na štadióne Soldier Field

Skandovania a búrlivého aplauzu sa dočkali aj Hossa, považovaný za jedného z najlepšie brániacich útočníkov NHL a zranený Čech Michal Rozsíval, ktorý všetkým na pozdrav mával barlami.

A že sa opojných víťazných pocitov nemôžu okrem fanúšikov nasýtiť ani hráči, vyjadril najlepšie obranca Duncan Keith. „Štyri sú lepšie ako tri. Poďme to vyhrať znova!“ burcoval najužitočnejší hráč play off.

Oslavy Stanleyho pohára v Chicagu Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Triumfálna jazda víťazov Stanleyho pohára...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Stanley Cup #oslavy #Marián Hossa #Chicago Blackhawks
Načítavajú sa športové výsledky...