Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Tomek sa rozprával so zástupcami 19 klubov NHL

Hokejový brankár Matej Tomek má za sebou preddraftové stretnutie NHL Draft Combine v Buffale, na ktorom mali zástupcovia klubov NHL poslednú možnosť pred výberom nováčikov komunikovať s vytypovanými talentmi.

16.06.2015 12:05
Matej Tomek Foto: ,
Matej Tomek.
debata

Akciu organizuje NHL, Tomek bol v ňom ako prvý brankár zo Slovenska. Tento rok sa v Buffale predstavil aj košický obranca Erik Černák.

Tomek má za sebou úspešnú sezónu v drese tímu NAHL Topeka RoadRunners a má šancu byť draftovaný v niektorom z prvých kôl výberu nováčikov NHL. „Bol som týždeň v Buffale, kde všetci hráči podstúpili fyzické testovania na suchu a potom ďalšie dni sme mali pohovory s tímami NHL a kompletné lekárske prehliadky. Bola to výborná príležitosť pre tímy spoznať jednotlivých hráčov po osobnostnej, ale aj po fyzickej či zdravotnej stránke. Jednoducho, nazbierali si veľa podstatných informácií o nás. Absolvoval som celkovo 19 pohovorov, tímy z NHL sa obyčajne pýtali na rodinu, môj pohľad na minulú sezónu a kládli rôzne iné otázky, chceli zistiť, ako hráč bezprostredne zareaguje,“ oboznámil s programom draftu Tomek na facebookovom profile manažérskej agentúry AA Sport.

Osemnásťročný Bratislavčan zotrval aj po kempe v zámorí, v Severnej Dakote sa na suchu i na ľade už pripravuje na novú sezónu. V ročníku 2015/2016 bude chytať v tamojšom univerzitnom tíme. „Doťahujem aj rôzne detaily, aby bolo na jeseň všetko pripravené, keď sem prídem. Obyčajne máme ráno tréning na suchu, potom nejaké vybavovačky a popoludní sme na ľade,“ dodal Matej Tomek.

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Tomek