Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oslavujúci Hossa nechce poriadne dlho vidieť výstroj

Keď v roku 2009 podpisoval hokejista Marián Hossa zmluvu s Chicagom Blackhawks na dvanásť sezón, vôbec netušil, že po polovici jej platnosti bude trojnásobným víťazom Stanleyho pohára.

16.06.2015 09:17 , aktualizované: 10:36
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
debata

Dovtedy sa mu cenná trofej vyhýbala, aj keď dvakrát bol k nej veľmi blízko. Útočník Chicaga sa v pondelok po výhre 2:0 v šiestom zápase finále proti Tampe Bay od roku 2010 tretíkrát napil z víťazného pohára a na prst mu tretíkrát navlečú víťazný prsteň za triumf v najťažšej hokejovej súťaži sveta. Týmto prekonal aj kamaráta z Trenčína Tomáša Kopeckého, ktorý má dva zárezy na víťazných pohároch (2008 a 2010).

„Je to neuveriteľné. Prvýkrát oslavujem Stanleyho pohár na domácom ľade. Veľmi si vážim tento moment. Kto by povedal, že za šesť rokov vyhrám s Chicagom trikrát Stanleyho pohár. Som veľmi rád a veľmi si to vážim,“ rozhovoril sa pri majstrovských oslavách Marián Hossa, ktorému spoločnosť priamo na ľade United Centra robil aj brat Marcel. Z úspechu súrodenca mal radosť a obaja sa nechali spoločne aj viackrát odfotografovať.

Finálová séria proti Tampe nebola pre Chicago jednoduchá. Zápasy boli veľmi vyrovnané a tesné. Prvých päť duelov sa skončilo rozdielom jedného gólu, Blackhawks vyhrali trikrát 2:1. Aj v šiestom súboji série dalo Chicago dva góly, Tampa však ani raz neprekonala brankára Coreyho Crawforda. "Lightning majú talentovaný tím a pred sebou veľkú budúcnosť. Nemali sme to vôbec ľahké, všetky zápasy boli tesné a vyrovnané. Sme radi, že sme to dnes zvládli a môžeme oslavovať v domácom prostredí. Tampa aj dnes dlho odolávala, Duncan Keith dal dôležitý gól. Finále bolo ťažké, najmä závery neboli jednoduché. A náročné to bolo aj po psychickej stránke,“ tvrdil na ľade United Centra Marián Hossa.

Tridsaťšesťročný krídelník odohral v tejto sezóne kompletný program Chicaga. V základnej časti nastúpil na 82 duelov, v play-off pridal ďalších 23 štartov. Celkovo strelil 26 gólov a pridal 52 asistencií. V NHL podobnú porciu ešte nezvládol, kompletných 82 duelov dlhodobej sezóny odkorčuľoval len v ročníku 2006/2007 v drese Atlanty. „Mám toho už skutočne dosť. Odohral som každý zápas sezóny, čo sa mi ešte nestalo. Som vďačný za to, že ma obchádzali zranenia a mohol som pomôcť tomuto skvelému tímu. Milujem hokej, ale výstroj teraz nechcem poriadne dlho vidieť,“ priznal úprimne so Stanleyho pohárom v rukách Marián Hossa, ktorý sa už teší na ďalšie oslavy doma v Trenčíne. Zatiaľ však ešte netuší, aký budú mať priebeh: "Verím, že bude opäť veľká párty a dobre si ju užijeme.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks