Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezda Chicaga: Hossa? Aj dnes korčuľuje ako v roku 2010

Je dlhodobo známe, že prínos slovenského útočníka v službách hokejistov Chicaga Mariána Hossu pre mužstvo nie je len v strieľaní gólov, či vytváraní gólových situácií.

14.06.2015 16:30
Hossa, Kane Foto: ,
Marián Hossa (vpravo) oslavuje gól so spoluhráčom Patrickom Kaneom.
debata

Už 36-ročný krídelník Hossa je považovaný za jedného z najlepších „dvojsmerných“ útočníkov na svete – nielen dobre útočí, ale rovnako dobre aj bráni. Finálová séria bojov o Stanleyho pohár, v ktorej má Chicago po triumfe v Tampe 2:1 na dosah celkový triumf, nie je v tomto smere výnimkou.

„Zdá sa mi, že korčuľuje rovnako dobre ako v čase, keď k nám prišiel v roku 2010,“ povedal o Hossovi jeho hviezdny spoluhráč z útoku Patrick Kane.

Podľa Chicago Tribune sa Kane čuduje, ako je možné, že Hossa nezískal v kariére Selke Trophy – trofej pre najlepšie brániaceho útočníka v NHL. „Nastupuje v oslabeniach a jeho ‚back checking‘ je lepší ako u kohokoľvek iného v tejto súťaži. Je tiež produktívny v ofenzíve a strieľa veľké góly,“ dodal Kane.

K chvále na Hossu a jeho všestrannosť sa pridal aj tréner Blackhawks Joel Quenneville: „Myslím si, že spôsob, akým hrá dopredu aj dozadu, nemá porovnanie s inými hráčmi najmä v konzistentnosti výkonov. Zanietenie, s akým hrá, jeho profesionálny prístup a tímový duch z neho robia veľkého hráča,“ cituje Quennevilla server denníka National Post.

Chicago Tribune ešte pripomína, že v hlasovaní o Trofej Franka Selkeho skončil Hossa najvyššie vlani – na 5. mieste. Zvíťazil Patrice Bergeron z Bostonu. V tohtoročnom play-off v drese Chicaga Hossa v 22 zápasoch strelil 4 góly a pridal 13 asistencií. V produktivite vyraďovacej časti mu patrí 11. priečka, v tíme Chicaga štvrtá. Hosaa vybojoval s Chicagom dvakrát Stanleyho pohár (2010, 2013), teraz má šancu na tretí triumf. V tejto súvislosti sa National Post pýta, či tieto úspechy a celkový vysoký profil univerzálneho hráča bez individuálnych trofejí budú stačiť na jeho zaradenie do Siene slávy NHL.

Hossa počas 16-ročnej kariéry v NHL odohral 1172 zápasov, strelil 486 gólov a celkovo má na konte 1056 bodov. Len dvaja z aktívnych hokejistov dosiahli viac gólov ako on (Jaromír Jágr a Jarome Iginla) a traja majú viac bodov (Jágr, Iginla a J. Thornton).

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks #Patrick Kane
Načítavajú sa športové výsledky...