Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Kuriózna chyba brankára má pre Tampu Bay fatálne následky

Finálová séria NHL medzi Tampou Bay a Chicagom je natoľko vyrovnaná, že ani jeden tím v nej neviedol o dva góly.

14.06.2015 11:40
Ben Bishop Foto: ,
Brankár Tampy Bay Ben Bishop v piatom finálovom zápase NHL proti Chicagu.
debata

Rozhodujú doslova maličkosti. Floridský klub vyrobil v piatom zápase kurióznu chybu obrích rozmerov. A mala fatálne následky. Kolízia brankára Bena Bishopa so spoluhráčom Viktorom Hedmanom viedla k úvodnému gólu a podpísala sa na prehre hokejistov Lightning 1:2. Aj kvôli nej prehrávajú v sérii 2:3 na zápasy.

„Pozeral som sa dopredu, aby som mal prehľad o hre. Nevidel som ho (Bishopa) a ani nepočul,“ popísal situáciu Hedman, ktorý šiel za nahodeným pukom. Rovnako ako gólman Tampy. Spoločne sa zrazili v ľavom kruhu a ich pád využil k jednému z najľahších gólov v kariére Patrick Sharp.

„V hale je taký hluk, že nepočujete vlastného slova. A takto to potom dopadá. Ja som ho videl a myslel som si, že on mňa tiež. Toto sa mi stalo prvýkrát, navyše v tak dôležitom zápase. Zle načasované,“ lamentoval Bishop.

Nikto mu ale chybu nevyčítal, naopak sa ho všetci zastávali. „Bez neho by sme tu neboli. A ak opomeniem ten nešťastný incident, bol opäť vynikajúci. Dáva nám každý zápas šancu vyhrať. My musíme hlavne strieľať viac gólov,“ reagoval tréner Tampy Bay Jon Cooper.

„Takéto veci sa stávajú. Stále sme mali pred sebou ešte 54 minút na to, aby sme zápas otočili,“ podotkol Hedman.

V úvodnej tretine bolo Chicago lepšie, ale po prestávke prevzala Tampa iniciatívu a vyrovnala v polovici stretnutia gólom Valteriho Filppulu. Ale rovnako ako naposledy skórovala len raz. „Musíme nájsť spôsob, ako dávať viac gólov. Všetko sa začína u mňa. Musím sa zlepšiť,“ priznal kapitán Steven Stamkos, ktorý vo finále zaznamenal len jednu asistenciu.

Naopak vo veľkej pohode hrá Antoine Vermette, ktorý v 42. minúte rozhodol z brejku o výhre Chicaga a priblížil mu slávny pohár. Skúsený útočník strelil už druhý víťazný gól v tohtoročnom finále.

„Niekde som čítal, že o ňom tréner Arizony vyhlásil, že je to hráč, ktorého výkony rastú s dôležitosťou zápasov. A to dokazuje. Je skvelý na buly aj výborným kamarátom mimo ľadu. Tvrdo drie, má skúsenosti. Bola to výborná posila do nášho tímu,“ komentoval Niklas Hjalmarsson význam Vermettea, ktorého Chicago získalo posledný februárový deň pred uzávierkou prestupov z Arizony.

Séria sa teraz vracia do Chicaga a pokračuje v pondelok. Domáci môžu v prípade výhry sláviť Stanleyho pohár na svojom ľade po prvýkrát od roku 1938. „Budúce dva dni budú v našom meste šialené. Bude to poriadny hukot, teším sa,“ povedal tréner Joel Quenneville.

„Máme psychickú výhodu, chceme to využiť,“ pridal brankár Corey Schneider. „Nesmieme ale myslieť moc dopredu. Čaká nás najťažší krok. A sme tiež len ľudia,“ podotkol Hjalmarsson.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Ben Bishop
Načítavajú sa športové výsledky...