Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Chicago je iba krok od Stanley Cupu

Hokejistov Chicaga Blackhawks delí už iba jedna výhra od zisku Stanleyho pohára. V sobotu vyhrali Marián Hossa so spoluhráčmi na ľade Tampy Bay 2:1 a priblížili sa k zisku hokejového grálu, keď v sérii na štyri víťazstvá vedú 3:2.

14.06.2015 06:42
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa prenasleduje Brendena Morrowa z Tampy Bay v šiestom finále play off NHL.
debata

O výsledku rozhodol v 42. min Antoine Vermette. Zápas číslo šesť, ktorý môže ukončiť celú sezónu, je na programe v pondelok v Chicagu. Blackhawks nezdvihli Stanleyho pohár nad hlavy na domácom ľade od roku 1938. Ak by bol potrebný siedmy duel, hralo by sa v stredu v Tampe.

Do bránky Lightning sa v sobotu vrátil Ben Bishop, po nešpecifikovanom zranení predviedol 27 úspešných zákrokov. Druhýkrát v tejto sérii hrala Tampa na šesť obrancov a v útoku dostal príležitosť mladík Jonathan Drouin. Z duelu musel počas prvej tretiny odstúpiť zranený útočník Nikita Kučerov. Kouč Blackhawks Joel Quenneville vsadil na osvedčenú zostavu a len prehodil zloženia jednotlivých trojíc.

Marián Hossa s Jonathanom Toewsom dostali na ľavé krídlo elitnej formácie Patricka Sharpa. Chicago vyhralo pod Quennevillom v play-off sedemnásť z osemnástich zápasov číslo päť, ktoré sa začínali vo chvíli, keď bol stav série 2:2. Hossa v sobotu odohral 16:34 min a predviedol dva strelecké pokusy. Na rozdiel od predchádzajúcich súbojov nebodoval.

Chicago začalo zápas aktívne, v prvej tretine išla na Bishopa jedna strela na druhou. V 6. min však mohol otvoriť skóre domáci Kučerov, po chybnej rozohrávke Coreyho Crawforda od zadného mantinelu však pred prázdnou bránkou nedokázal spracovať skákajúci puk a brankár mu ho stihol včas vyraziť.

Na opačnej strane sa zrazil na kruhoch Bishop s Victorom Hedmanom, Patrick Sharp mal zrazu pred sebou prázdnu bránku a poslal Chicago do vedenia. V polovici súboja nabil Garrison krížnou prihrávkou Valtterimu Filppulovi, ktorý z prvej vyrovnal.

V 42. min najskôr nevyužil dobrú možnosť Brenden Morrow a udrelo na opačnej strane. Po rýchlej akcii Krisa Versteega upratal puk spred bránky do siete Vermette. Tampa vrhla všetky sily do útoku, ale Crawford bol pre jej hráčov veľkou prekážkou. V závere jej už chýbali sily na vyrovnanie, power-play predčasne ukončil veľký počet hráčov Lightning na ľade.

Aj piaty zápas tejto série skončil jednogólovým rozdielom. Chicago vyhralo duely číslo jeden, štyri i päť zhodne 2:1.

Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Góly: 31. V. Filppula (Garrison, Stralman) – 7. Sharp (Teräväinen, Toews), 42. Vermette (Versteeg)
Vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: McCauley, Sutherland – Racicot, Amell, 19 204 divákov
Tampa: Bishop – Hedman, Stralman, Garrison, Coburn, M. Carle, Šustr – Killorn, V. Filppula, Stamkos – Kučerov, T. Johnson, Palát – J.T. Brown, Paquette, Callahan – Drouin, B. Boyle, Morrow
Chicago: Crawford – Keith, Hjalmarsson, Seabrook, Oduya, Timonen, T. van Riemsdyk – Marián Hossa, Toews, Sharp – P. Kane, B. Richards, Saad – Versteeg, Vermette, Teräväinen – Desjardins, Krüger, Shaw

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Chicago Blackhawks
Načítavajú sa športové výsledky...