Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chicago je iba krok od Stanley Cupu

Hokejistov Chicaga Blackhawks delí už iba jedna výhra od zisku Stanleyho pohára. V sobotu vyhrali Marián Hossa so spoluhráčmi na ľade Tampy Bay 2:1 a priblížili sa k zisku hokejového grálu, keď v sérii na štyri víťazstvá vedú 3:2.

14.06.2015 06:42
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa prenasleduje Brendena Morrowa z Tampy Bay v šiestom finále play off NHL.
debata

O výsledku rozhodol v 42. min Antoine Vermette. Zápas číslo šesť, ktorý môže ukončiť celú sezónu, je na programe v pondelok v Chicagu. Blackhawks nezdvihli Stanleyho pohár nad hlavy na domácom ľade od roku 1938. Ak by bol potrebný siedmy duel, hralo by sa v stredu v Tampe.

Do bránky Lightning sa v sobotu vrátil Ben Bishop, po nešpecifikovanom zranení predviedol 27 úspešných zákrokov. Druhýkrát v tejto sérii hrala Tampa na šesť obrancov a v útoku dostal príležitosť mladík Jonathan Drouin. Z duelu musel počas prvej tretiny odstúpiť zranený útočník Nikita Kučerov. Kouč Blackhawks Joel Quenneville vsadil na osvedčenú zostavu a len prehodil zloženia jednotlivých trojíc.

Marián Hossa s Jonathanom Toewsom dostali na ľavé krídlo elitnej formácie Patricka Sharpa. Chicago vyhralo pod Quennevillom v play-off sedemnásť z osemnástich zápasov číslo päť, ktoré sa začínali vo chvíli, keď bol stav série 2:2. Hossa v sobotu odohral 16:34 min a predviedol dva strelecké pokusy. Na rozdiel od predchádzajúcich súbojov nebodoval.

Chicago začalo zápas aktívne, v prvej tretine išla na Bishopa jedna strela na druhou. V 6. min však mohol otvoriť skóre domáci Kučerov, po chybnej rozohrávke Coreyho Crawforda od zadného mantinelu však pred prázdnou bránkou nedokázal spracovať skákajúci puk a brankár mu ho stihol včas vyraziť.

Na opačnej strane sa zrazil na kruhoch Bishop s Victorom Hedmanom, Patrick Sharp mal zrazu pred sebou prázdnu bránku a poslal Chicago do vedenia. V polovici súboja nabil Garrison krížnou prihrávkou Valtterimu Filppulovi, ktorý z prvej vyrovnal.

V 42. min najskôr nevyužil dobrú možnosť Brenden Morrow a udrelo na opačnej strane. Po rýchlej akcii Krisa Versteega upratal puk spred bránky do siete Vermette. Tampa vrhla všetky sily do útoku, ale Crawford bol pre jej hráčov veľkou prekážkou. V závere jej už chýbali sily na vyrovnanie, power-play predčasne ukončil veľký počet hráčov Lightning na ľade.

Aj piaty zápas tejto série skončil jednogólovým rozdielom. Chicago vyhralo duely číslo jeden, štyri i päť zhodne 2:1.

Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Góly: 31. V. Filppula (Garrison, Stralman) – 7. Sharp (Teräväinen, Toews), 42. Vermette (Versteeg)
Vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: McCauley, Sutherland – Racicot, Amell, 19 204 divákov
Tampa: Bishop – Hedman, Stralman, Garrison, Coburn, M. Carle, Šustr – Killorn, V. Filppula, Stamkos – Kučerov, T. Johnson, Palát – J.T. Brown, Paquette, Callahan – Drouin, B. Boyle, Morrow
Chicago: Crawford – Keith, Hjalmarsson, Seabrook, Oduya, Timonen, T. van Riemsdyk – Marián Hossa, Toews, Sharp – P. Kane, B. Richards, Saad – Versteeg, Vermette, Teräväinen – Desjardins, Krüger, Shaw

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Chicago Blackhawks
Načítavajú sa športové výsledky...