Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude play off NHL bez tradície? Brady podľa šéfa televízie hráčom škodia

Šéfovi televíznej stanice NBC Sports Markovi Lazarusovi sa nepáčia zarastení hokejisti počas play off. V zámorí má jeho slovo veľkú váhu, keďže NHL má s NBC dlhodobú zmluvu o vysielaní zápasov.

10.06.2015 07:54
Corey Crawford Foto: ,
Verný tradícii zostal aj brankár Chicaga Corey Crawford.
debata

Lazarus už loboval vo vedeniach NHL i hráčskej asociácie NHLPA, aby hokejisti prestali s pestovaním brád počas trvania vyraďovacej časti. Brady sú však hokejová tradícia a málokto sa jej chce vzdať.

„Hráčom sa to určite nebude páčiť, ale želal by som si, aby si v play off nepestovali brady. Nech ukážu svetu svoje tváre. Hovorme o tom, že sú mladí a atraktívni, sú občianskymi vzormi pre iných. Hokejisti sú jedinými medzi profesionálnymi športovcami, ktorí sa držia tejto tradície,“ povedal v rozhovore pre Eda Shermana z Chicago Tribune Lazarus.

Šéf televíznej stanice už loboval za svoj názor u vedenia NHL, keďže je presvedčený, že by počas play off mohli vyrásť nové hviezdy a dostať sa do popredia nové príbehy. Zlepšil by sa tým aj marketing ligy. „Viem, že je to tradícia a povera. Brady však hráčom škodia. Bez nich majú skvelú príležitosť sa viac propagovať. Myslím si, že by to bolo skutočne pekné,“ doplnil Lazarus.

V zámorí sa už o tomto názore diskutuje. U väčšiny hráčov i odborníkov prevláda názor, že brady by mali zostať. Predávať by sa mali cez svoje zručnosti a hokejové príbehy. Aj samotný Lazarus si uvedomuje, že jeho názor nemusia v NHL prijať: „Som len chlap z televízie. Nemusia ma počúvať.“

Tradíciu s bradami začali v 80. rokoch hráči New Yorku Islanders. Pred nimi si len minimum hokejistov nechávalo narásť brady. „Chápem marketingovú stránku. Na druhej strane však v NHL je v základnej časti 82 zápasov a fanúšikovia majú dostatok času na spoznanie tvárí jednotlivých hráčov. Je to tradícia, podporuje to súdržnosť a kamarátstvo v tíme. Všetko ide ruka v ruke,“ skonštatoval bývalý obranca Blackhawks Brent Sopel.

Informácie zverejnil web Chicago Tribune.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chicago Blackhawks #brady hokejistov #Tampa Bay Lighting #NBC Sports #Mark Lazarus
Načítavajú sa športové výsledky...