Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bude play off NHL bez tradície? Brady podľa šéfa televízie hráčom škodia

Šéfovi televíznej stanice NBC Sports Markovi Lazarusovi sa nepáčia zarastení hokejisti počas play off. V zámorí má jeho slovo veľkú váhu, keďže NHL má s NBC dlhodobú zmluvu o vysielaní zápasov.

10.06.2015 07:54
Corey Crawford Foto: ,
Verný tradícii zostal aj brankár Chicaga Corey Crawford.
debata

Lazarus už loboval vo vedeniach NHL i hráčskej asociácie NHLPA, aby hokejisti prestali s pestovaním brád počas trvania vyraďovacej časti. Brady sú však hokejová tradícia a málokto sa jej chce vzdať.

„Hráčom sa to určite nebude páčiť, ale želal by som si, aby si v play off nepestovali brady. Nech ukážu svetu svoje tváre. Hovorme o tom, že sú mladí a atraktívni, sú občianskymi vzormi pre iných. Hokejisti sú jedinými medzi profesionálnymi športovcami, ktorí sa držia tejto tradície,“ povedal v rozhovore pre Eda Shermana z Chicago Tribune Lazarus.

Šéf televíznej stanice už loboval za svoj názor u vedenia NHL, keďže je presvedčený, že by počas play off mohli vyrásť nové hviezdy a dostať sa do popredia nové príbehy. Zlepšil by sa tým aj marketing ligy. „Viem, že je to tradícia a povera. Brady však hráčom škodia. Bez nich majú skvelú príležitosť sa viac propagovať. Myslím si, že by to bolo skutočne pekné,“ doplnil Lazarus.

V zámorí sa už o tomto názore diskutuje. U väčšiny hráčov i odborníkov prevláda názor, že brady by mali zostať. Predávať by sa mali cez svoje zručnosti a hokejové príbehy. Aj samotný Lazarus si uvedomuje, že jeho názor nemusia v NHL prijať: „Som len chlap z televízie. Nemusia ma počúvať.“

Tradíciu s bradami začali v 80. rokoch hráči New Yorku Islanders. Pred nimi si len minimum hokejistov nechávalo narásť brady. „Chápem marketingovú stránku. Na druhej strane však v NHL je v základnej časti 82 zápasov a fanúšikovia majú dostatok času na spoznanie tvárí jednotlivých hráčov. Je to tradícia, podporuje to súdržnosť a kamarátstvo v tíme. Všetko ide ruka v ruke,“ skonštatoval bývalý obranca Blackhawks Brent Sopel.

Informácie zverejnil web Chicago Tribune.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chicago Blackhawks #brady hokejistov #Tampa Bay Lighting #NBC Sports #Mark Lazarus
Načítavajú sa športové výsledky...