Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vo finále NHL žiari mladík, ktorý bráni Toewsa

Na začiatku prípravného kempu pred sezónou ho nepoznali ani niektorí spoluhráči z Tampy Bay. Aj pred štartom finálovej série o Stanleyho pohár bol stále veľkou neznámou pre mnohých hokejových fanúšikov. Teraz ho pozná každý priaznivec zámorskej NHL.

09.06.2015 19:20
Cedric Paquette, tampa bay lighting Foto: ,
Cedric Paquette sa teší z gólu v drese Tampy Bay.
debata

Cedric Paquette má len 21 rokov a na konte 66 stretnutí v základnej časti NHL. V úvode ročníka sa nezmestil do kádra Lightning a miesto si musel vybojovať na farme. Vo finále s Chicagom však plní dôležité úlohy – strelil dva góly a v pondelňajšom treťom dueli na ľade súpera rozhodol tri minúty pred koncom po ideálnej prihrávke Viktora Hedmana o víťazstve 3:2. Aj vďaka nemu vedie Tampa nad Blackhawks 2:1 na zápasy.

Pozornosť pútal už v prvých dvoch zápasoch v Tampe. V prvom vynikajúcou defenzívnou prácou, keď spolu s Callahanom a Brownom nastupovali ako brániaca formácia proti najväčším hviezdam Chicaga Toewsovi s Kanom a Saadom. V druhom si opäť zastal obranné povinnosti a pridal k nim úvodný gól, keď sa krásnou sťahovačkou zbavil Saada a nedal šancu Crawfordovi.

„Vo finálových zápasoch hrá fantasticky. Asi nikto čosi také nečakal. Je zábavné sledovať ho na ľade. Vedeli sme, že je to pre nás dôležitý hráč. Nastupuje proti azda najlepšiemu centrovi na svete a svoju prácu zvláda na sto percent,“ pochválil Pacquetta obranca Anton Stralman. Ďalší bek Tampy Brian Boyle spomína na kemp a prvé stretnutie s mladým centrom. "Vravel som si: Do čerta, kto je ten chlapec? Vôbec som ho nepoznal. Teraz je dôležitou súčasťou mužstva.

Chodievame spolu na oslabenia. Za rok sa toho naučil neskutočne veľa," cituje nhl.com Boyla. Cesta z farmy v Syracuse až na pozíciu jedného z hrdinov finále nebola vôbec jednoduchá. „Čosi takéto som rozhodne nečakal. Snažil som sa dostať do prvého tímu a nevyšlo mi to. Šiel som na farmu, kde sa mi darilo. Dominoval som a bol platný dopredu aj dozadu. Tréner Cooper bol s mojimi výkonmi spokojný. Dostal som druhú šancu a sústreďoval sa na drobné detaily. V sérii s Chicagom mi teraz všetko vychádza,“ vravela prvá hviezda zápasu po pondelňajšej výhre v obkľúčení novinárov.

K víťaznému gólu dodal: „Výnimočný pocit. O takomto okamihu sníva každý chlapec. Na mojej pozícii sa nič nezmení. Nebude zo mňa 50-gólový strelec. Mojou primárnou úlohou je blokovať strely súpera.“

Druhou hviezdou stretnutia bol Marián Hossa. Skúsený slovenský útočník prihrával na oba góly Hawks. Domáci hokejisti nedokázali využiť viditeľné problémy brankára Tampy Bishopa. Vyslali na neho 38 striel, no prekonali ho len dvakrát.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tampa Bay Lightning #play off NHL #Jonathan Toews #cedric paquette
Načítavajú sa športové výsledky...