Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anaheim nepovolil Chicagu tretiu výhru v predĺžení. Hossa s asistenciou

Hokejisti Anaheimu vyhrali v pondelkovom stretnutí nad Chicagom 5:4 po predĺžení a ujali sa vo finálovej sérii play off Západnej konferencie NHL vedenia 3:2 na zápasy.

26.05.2015 07:02 , aktualizované: 09:44
Anaheim Ducks Foto: ,
Hokejisti Anaheimu sa tešia po víťazstve v piatom stretnutí finálovej série Západnej konferencie NHL nad Chicagom v predĺžení.
debata

O ich triumfe rozhodol po 45 sekundách nadstaveného času Matt Beleskey dorážkou strely Ryana Keslera. V drese Chicaga zaznamenal jednu asistenciu Marián Hossa. Slovenský útočník sa podieľal na jednom z dvoch góloch Jonathana Toewsa, ktorý v posledných dvoch minútach tretej tretiny vyrovnal pri odvolaní brankára z 2:4 na 4:4.

Hossa najskôr našiel Toewsa presnou prihrávkou na pravom kruhu a kapitán Chicaga strelou z prvej nezaváhal. To však nebolo všetko. Toews 38 sekúnd pred koncom prekvapil Fredrika Andersena strelou z uhla a poslal duel do predĺženia. To netrvalo dlho. Zlé striedanie súpera využil Beleskey a nedovolil tak Chicagu vyhrať v sérii tretí zápas v predĺžení. „Určite môj najdôležitejší gól, aký som kedy strelil. Je to neopísateľný pocit, navyše na domácom ľade. Od finále Stanleyho pohára sme už len jedno víťazstvo,“ komentoval rozhodujúcu situáciu Beleskey, ktorý v tohtoročnom play-off skóroval už sedemkrát. „Zdalo sa, že práve striedajú, a my sme ich nachytali,“ povedal Kesler, ktorý potiahol celú akciu a vystrelil na Coreyho Crawforda.

Anaheim mal fantastický vstup do stretnutia, v 15. minúte vyhrával už 3:0. Potom Chicago znížilo na 2:3, no v 55. minúte po presnom zásahu Patricka Maroona vyhrávali domáci znova dvojgólovým rozdielom. Potom prišli chvíle Toewsa. Tréner Ducks Bruce Boudreau ale v prestávke pred predĺžením pripomenul svojim hráčom, že je na čase, aby v predĺžení vyhrali konečne oni. Chicagu sa to už podarilo dva razy. „Povedal som, že sme na rade. Záver tretiny sme nezvládli, ale povzbudil som ich a povedal, nech sú právom nahnevaní, ale nech si idú po víťazstvo, lebo sme oň v závere prišli. Vyšlo to.“

Anaheim delí od postupu do finále Stanleyho pohára jeden triumf, ktorý môžu prísť v stredu na ľade Chicaga. „Ukáže sa, čo v nás je. Máme dostatok skúseností, už sme v takýchto situáciách boli niekoľkokrát. Anaheim má skvelé mužstvo, no ak ukážeme charakter, udržíme sa v tejto sérii do siedmeho zápasu,“ povedal Toews.

Anaheim – Chicago 5:4 po predĺžení (3:0, 0:2, 1:2 – 1:0) – stav série 3:2
Góly: 6. Fowler (N. Thompson, Cogliano), 6. Kesler (Silfverberg, Beauchemin), 15. Vatanen (Getzlaf), 55. Maroon (Vatanen, Getzlaf), 61. Beleskey (Kesler, Silfverberg) – 22. Teräväinen (Vermette, Sharp), 40. Seabrook (Teräväinen, Sharp), 59. Toews (HOSSA, Keith), 60. Toews (Shaw, Seabrook)
Marián Hossa (Chicago) 1 asistencia, 1 strela, odohral 14:44 min

Videosumár zápasu Anaheim - Chicago
debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Anaheim Ducks #Chicago Blackhawks
Načítavajú sa športové výsledky...