Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chicago s prvou domácou prehrou. Anaheim vyhral 2:1

Hokejisti Anaheimu sa ujali vedenia vo finálovej sérii play off Západnej konferencie NHL. Vo štvrtkovom stretnutí zvíťazili 2:1 na ľade Chicaga a rovnakým skóre vyhrávajú aj na zápasy.

22.05.2015 07:40
Jonathan Toews, Patrick Kane Foto: ,
Ani gól Patricka Kanea nestačil na víťazstvo Chicaga.
debata

Slovenský útočník Blackhawks Marián Hossa nebodoval, odohral takmer 20 minút, odsedel si menší trest a trikrát ohrozil brankára Fredrika Andersena. Ten priviedol svoj tím k triumfu 27 zákrokmi a zaskvel sa najmä pri piatich presilových hrách Chicaga. Trikrát mu v nich pomohla aj žŕdka. O výhre Ducks rozhodol za stavu 1:1 tesne pred koncom druhej tretiny strelou z prvej obranca Simon Despres.

„Nie som strelec. Len som sa snažil čo najrýchlejšie trafiť bránku. Ešte sme však nič nedokázali, chceme ísť na vrchol. Hokej je tímová hra a my hráme ako tím,“ povedal Despres, ktorý vsietil vôbec svoj prvý gól v bojoch o Stanleyho pohár. Do Anaheimu prišiel počase sezóny z Pittsburghu. Anaheim otvoril skóre v 13. min, keď sa počas vylúčenia Hossu presadil Patrick Maroon. Na 1:1 vyrovnal 57 sekúnd pred koncom prvej tretiny svojim ôsmym gólom v tohtoročnom play-off Patrick Kane.

O osude stretnutia opäť rozhodol jeden gól, v tom predchádzajúcom zápase vyhralo Chicago po trojnásobnom predĺžení. „Nie je to žiadne prekvapenie, že sú to také tesné zápasy. Majú výborný tím, ale my tiež. Z každého takéhoto zápasu sa veľa naučíme a snažíme sa v tom ďalšom hrať ešte lepšie,“ povedal útočník Chicaga Patrick Sharp. Štvrtý duel je na programe v sobotu opäť na ľade Chicaga.

Chicago - Anaheim

Chicago – Anaheim 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) – stav série 1:2
Góly: 20. P. Kane (B. Richards, Hjalmarsson) – 13. Maroon (H. Lindholm, Getzlaf), 40. Despres (Getzlaf, Fowler)
Marián Hossa (Chicago) 3 strely, 2 tr. min, odohral 19:38 min

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Marián Hossa #Anaheim Ducks #Chicago Blackhawks #play off NHL
Načítavajú sa športové výsledky...