Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rangers ušli hrobárovi z lopaty, Anaheim sa priblížil k postupu

Necelé dve minúty delili hokejistov Washingtonu od postupu do finále Východnej konferencie play-off NHL.

09.05.2015 08:20 , aktualizované: 10:35
dominic moore, john carlson, rangers,... Foto: ,
Hráč NY Rangers Dominic Moore bojuje o puk pred obrancom Washingtonu Johnom Carlsonom.
debata

V sérii s hráčmi New York Rangers vyhrávali 3:1 na zápasy a v piatkovom stretnutí viedli 1:0, no 101 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal Chris Kreider na 1:1 a v 10. minúte predĺženia udržal Rangers v bojoch o Stanyleho pohár kapitán Ryan McDonagh.

„Je dobré znamenie, že sme dokázali zvíťaziť, aj keď sme boli pod tlakom,“ povedal McDonagh, ktorý si pri góle nakorčuľoval od modrej čiary a tvrdou strelou z prvej po prihrávke Dereka Stepana prekonal Bradena Holtbyho. Na strane Capitals zavládlo sklamanie. „Pochopiteľne, že sme chceli dnes sériu ukončiť. Musíme zabudnúť na tento zápas a ísť ďalej,“ povedal kapitán Alexander Ovečkin, ktorý sa dosiaľ počas svojej kariéry v NHL nikdy nedostal do konferenčného finále.

Kreider vyrovnal v čase, keď bránku Rangers opúšťal švédsky gólman Henrik Lundqvist. Ten však ani nestihol prísť na striedačku do momentu, keď Kreiderova strela skončila za Holtbyho chrbtom. Aj tento presný zásah pripravil presnou prihrávkou Stepan. Zaujímavosťou je, že každý z posledných 12 zápasoch Rangers v play-off, vrátane minulej sezóny, sa skončil jednogólovým rozdielom.

V druhom piatkovom zápase vyhral Anaheim na ľade Calgary 4:2 a v semifinálovej sérii Západnej konferencie vedie 3:1. O všetkom rozhodla tretia tretina, ktorú Ducks vyhrali po góloch Matta Beleskeyho a Patricka Maroona 2:0. Anaheim tak bude mať tri pokusy postúpiť do finále konferencie. V Calgary však neskladajú zbrane. „Veríme, že vyhráme piaty a vynútime si aj šiesty zápas. Taká je filozofia nášho klubu, ktorej sa držíme celú sezónu. Dnes to bola ťažká prehra, ale do zajtra na ňu zabudneme a ideme ďalej,“ povedal tréner Flames Bob Hartley.

Anaheim strelil dva góly, vrátane víťazného, v presilovkách, v tretej tretine navyše ubránil za stavu 3:2 minútové oslabenie o dvoch hráčov. „Bol to jeden z rozhodujúcich momentov zápasu,“ povedal kouč Ducks Bruce Boudreau.

Play off – Východná konferencia:

New York Rangers – Washington 2:1 po predĺžení (0:0, 0:0, 1:1 – 1:0) – stav série: 2:3

  • Góly: 59. Kreider (Stepan, Yandle), 70. McDonagh (Stepan, Fast) – 51. Glencross (Niskanen, T. Wilson)
Rangers - Washington

Play off – Západná konferencia:

Calgary – Anaheim 2:4 (2:1, 0:1, 0:2) – stav série: 1:3

  • Góly: 5. Monahan (Gaudreau, K. Russell), 6. Ferland – 4. Silfverberg (Kesler, Beauchemin), 37. Cogliano (Palmieri), 42. Beleskey (Silfverberg, Beauchemin), 60. Maroon
Calgary - Anaheim
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Anaheim #Play Off #Rangers
Načítavajú sa športové výsledky...