Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chicago je krok od postupu, Anaheim v play off prvýkrát prehral

Hokejistov Chicaga delí už len jedno víťazstvo od postupu do finále play-off Západnej konferencie NHL. V utorňajšom stretnutí zdolali najtesnejším rozdielom Minnesotu 1:0 a v sérii vedú už 3:0 na zápasy.

06.05.2015 07:07 , aktualizované: 07:35
debata
zväčšiť Patrick Kane prekonáva brankára Minnesoty... Foto: SITA/AP, Ann Heisenfelt
Patrick Kane, Devan Dubnyk Patrick Kane prekonáva brankára Minnesoty Devana Dubnyka a strieľa jediný gól zápasu.

Jediný gól strelil v 15. minúte Patrick Kane, Marián Hossa odohral takmer 19 minút a zaznamenal dve strely. Chicago opäť podržal brankár Corey Crawford. V sérii proti Minnesote zatiaľ chytil 90 z 94 striel. „Keby ste nám pred začiatkom série povedali, že budeme vyhrávať 3:0, boli by sme prekvapení, no šťastní,“ povedal Kane, ktorý v play off opäť žiari. V deviatich zápasoch strelil už šesť gólov a pridal päť asistencií. Crawford pri tom nemal istú pozíciu jednotky, v prvom kole proti Nashvillu nastupoval aj Scott Darling. „Proti nám je hviezda. Je to Roy, je to Brodeur,“ povedal tréner Wild Mike Yeo.

Calgary uštedrilo Anaheimu vôbec prvú prehru (4:3) v tohtoročnom play-off a znížilo stav série na 1:2. Anaheim prišiel o výhru len 20 sekúnd pred koncom tretej tretiny, kedy na 3:3 pri hre bez brankára vyrovnal nováčik Johnny Gaudreau a v 5. minúte predĺženia rozhodol o výhre Flames pri signalizovanom vylúčení Mikael Bäcklund. Aj Gaudreau aj Bäcklund prekonali Fredrika Andersena strelou zápästím.

Calgary tak na domácom ľade v tohtoročných bojoch o Stanleyho pohár ešte neprehralo. Na 3:3 vyrovnalo už skôr, ale gól Sama Bennetta z 54. minúty rozhodcovia neuznali. Nebol dôkaz, že puk schovaný pod Andersenovým betónom skončil za čiarou.

Play off NHL – 2. kolo:
ZÁPADNÁ KONFERENCIA
Minnesota – Chicago 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) – stav série 0:3 Gól: 15. P. Kane (Shaw, Sharp)

Calgary – Anaheim 4:3 po predĺžení (1:2, 1:1, 1:0 – 1:0) – stav série 1:2
Góly: 3. Bollig (Raymond, Mikael Granlund), 25. Colborne, 60. Gaudreau (Russell), 65. Bäcklund (Wideman, Brodie) – 7. Maroon (Getzlaf), Vatanen), 15. Perry (Despres Getzlaf), 29. Beleskey (Kesler, Despres)

debata chyba
Viac na túto tému: #Chicago Blackhawks #Patrick Kane #Calgary Flames #Minnesota Wild #play off NHL
Načítavajú sa športové výsledky...