Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar dal dva góly, no Detroit prehral. Halák v play off skončil

Tomáš Tatar strelil v pondelkovom stretnutí prvého kola play off hokejovej NHL dva góly, no jeho Detroit prehral s Tampou Bay 2:5 a o víťazovi série rozhodne až siedmy zápas.

28.04.2015 06:58 , aktualizované: 08:43
Jaroslav Halák, Alexander Ovečkin Foto: ,
Jaroslav Halák a Alexander Ovečkin po ukončení sedemzápasovej série play off medzi N.Y. Islanders a Washingtonom Capitals.
debata

Detroit mal možnosť ukončiť sériu, ale doťahoval trojgólové manko. Tatar najskôr skóroval v 33. min v presilovej hre strelou z pravého kruhu, na 2:3 znížil v úvode tretej časti hry po peknej individuálnej akcii po vyhratom buly Pavla Daciuka. Tampa však potom pridala ďalšie dva góly. „V prvej tretine sme spravili príliš veľa chýb. Navyše sme sa ťažko dostávali do ich pásma,“ povedal Tatar počas rozhovoru medzi tretinami. Za stavu 2:3 veril, že Detroit vyrovná.

„Získali sme sebavedomie, dostali sa na koňa, ale zo šancí, čo sme mali, už nám to tam nepadlo.“ Dva góly víťazov strelil Tyler Johnson, jeden z najlepších zákrokov sezóny predviedol český brankár Detroitu Petr Mrázek, ktorý vložil hokejku do strely Bryana Boyla. Ten mal úplne prázdnu bránku. V zostave Detroitu bol aj Tomáš Jurčo, ktorý odohral deväť minút.

Svoju púť v bojoch o Stanleyho pohár skončili Jaroslav Halák s Ľubomírom Višňovským a ich New York Islanders. Vyradil ich Washington, ktorý vyhral rozhodujúci siedmy duel 2:1. Halák pochytal 24 striel, stal sa treťou hviezdou zápasu, no Islanders v rozhodujúcom zápase sklamali. Na bránku Washingtonu vyslali len 11 striel.

„Všetci sa zhodneme na tom, že to z našej strany nebol najlepší zápas. S takým malým počtom striel sme ťažko mohli pomýšľať na víťazstvo. Mali sme strieľať viac,“ povedal Halák, ktorý držal svoj tím nad vodou a za inkasované góly nemohol. Pri prvom nechala obrana New Yorku pred bránkou voľného Joela Warda, pri rozhodujúcom na 2:1 sedem minút pred koncom to perfektne spravil nováčik Jevgenij Kuznecov, ktorý obišiel obrancov a položil si aj slovenského gólmana. „Ak ste nikdy nehrali hokej, nikdy nepochopíte, čo práve cítime,“ tešil sa 22-ročný ruský útočník.

„Ťažko uveriť, že je koniec,“ smútil kapitán Islanders John Tavares. Višňovský pre zranenie nehral. Washington narazí v ďalšom kole vo Východnej konferencii na najlepší tím po základnej časti New York Rangers.

Výsledky pondelkových stretnutí prvého kola play off zámorskej NHL:

Východná konferencia – 1. kolo
Washington – New York Islanders 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) – konečný výsledok série: 4:3, Washington postúpil do 2. kola
Góly: 39. J. Ward (Orpik, Ovečkin), 53. Kuznecov (Chimera, Carlson) – 44. Nielsen (Hickey, Strome)
Jaroslav Halák (Islanders) dostal 2 góly, mal 24 úspešných zákrokov, odchytal 59:00

Videosumár zápasu Washington - NY Islanders

Detroit – Tampa Bay 2:5 (0:2, 1:1, 1:2) – stav série 3:3
Góly: 33. TATAR (N. Kronwall), 42. TATAR (Daciuk) – 4. T. Johnson (Kučerov, Hedman), 12. Garrison (Stamkos, Kučerov), 30. T. Johnson (Palát, Kučerov), 55. Killorn, 60. Paquette
Tomáš Tatar 2 góly, 5 striel, odohral 17:54, Tomáš Jurčo (obaja Detroit) odohral 09:10

Videosumár zápasu Detroit - Tampa Bay
debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Tampa Bay Lightning #Detroit Red Wings #Jaroslav Halák #Washington Capitals #New York Islanders