Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa je v druhom kole. Halák udržal v hre Islanders

Hokejisti Chicaga a Calgary využili v sobotňajších zápasoch výhodu domáceho prostredia a postúpili do 2. kola play off NHL. Oba tímy zvíťazili v sériách 1. kola Západnej konferencie 4:2 na zápasy.

26.04.2015 08:06
Calgary Flames Foto: ,
Fanúšikovia Calgary Flames sa už počas tretej tretiny šiesteho zápasu s Vancouiverom tešia z postupu do druhého kola play off.
debata

Chicago s Mariánom Hossom v zostave zdolalo Nashville 4:3 napriek tomu, že v 11. min prehrávalo 1:3. Slovenský útočník nebodoval, za vyše 20 minút na ľade si pripísal 2 strely a mínusový bod, ale aj 2 trestné minúty a solídnych 5 „hitov“. Po bláznivej prvej tretine, ktorá sa skončila 3:3, rozhodol o víťazstve aj postupe Blackhawks v 57. min obranca Duncan Keith. Chicago si počká na víťaza série medzi St. Louis a Minnesotou.

Blackhawks postúpili do 2. kola play-off tretí rok v rade. „Ak chcete niečo dosiahnuť na tejto úrovni zápasov, vaši najlepší hráči musia byť naozaj najlepšími. To je dôvod úspechov v posledných rokoch,“ cituje server NHL kapitána Chicaga Jonathana Toewsa, autora gólu a dvoch asistencií. „Bolo frustrujúce, keď sa náš súper rýchlo dostal do vedenia. Verili sme však v našu útočnú silu a tiež sebavedomie, ktoré nám nechýbalo,“ dodal strelec postupového gólu Keith.

Zostrih zo zápasu Chicago - Nashville

Hráči Calgary otáčali dokonca zo stavu 0:3, ktorý svietil na ukazovateli skóre už po 10 minútach v ich domovskom stánku Scotiabank Saddledome. Po dvoch tretinách bolo ešte 4:3 pre Vancouver, ale v rozpätí 47. – 60. min Flames štyrmi gólmi (dvoma do prázdnej bránky) definitívne zmarili šance Canucks na postup. Český útočník Jiří Hudler si pripísal 2 góly a 2 asistencie, hráči Calgary postúpili do 2. kola play-off prvýkrát za ostatných 11 rokov a druhýkrát od svojho triumfu v Stanley Cupe v sezóne 1988/1989. V semifinále Západnej konferencie narazia na Anaheim.

Zostrih zo zápasu Calgary - Vancouver

Fanúšikovia v sérii Východnej konferencie medzi Washingtonom a New York Islanders sa dočkali siedmeho zápasu. V zápase číslo 6 Islanders využili domáce prostredie a zdolali Capitals 3:1. Víťazný gól strelil v 51. min ruský útočník Nikolaj Kuľomin. "Dnes to nebolo o jednom alebo dvoch hráčoch z našej strany, ale tímovom výkone,“ povedal Kuľomin pre zámorské médiá.

Slovenský brankár v službách „ostrovanov“ Jaroslav Halák pustil za svoj chrbát iba jeden z 39 pukov, ktoré na neho smerovali, a zápas ukončil s úspešnosťou 97,4 %. Päť a pol minúty pred koncom tretej tretiny za stavu 2:1 pomohla Halákovi pri strele Jaya Beagla žŕdka. "Dostal som sa k odrazenému puku a vedel som, že ho chcem zdvihnúť. To som aj urobil, nakoniec z toho bola horná žŕdka a odraz von,“ komentoval Beagle.

Okrem Haláka bol tradičným lídrom Islanders kapitán John Tavares, autor gólu a asistencie. Domáci nastúpili bez trojice zranených obrancov vrátane Slováka Ľubomíra Višňovského. Líder defenzívy Nick Leddy strávil na ľade 28:59 min a pripísal si dve asistencie. Islanders veľmi túžia po prvej víťaznej sérii v play off od roku 1993. "Je skvelé, keď sa vám podarí využiť šance. Chceme sa ešte vrátiť pred našich fanúšikov,“ sľúbil Tavares. "Naša sezóna bola takmer na konci. Súper nám nič nedaroval, hrali tvrdo a dobre. Rovnaký výkon ako v sobotu musíme zopakovať aj v pondelok. Bude to náročné, ale všetci vieme, čo je v hre,“ cituje server NHL Haláka.

"Mali sme dobrého brankára Holtbyho, ale aj Halák bol skvelý. Domáci išli o trochu viac na hranu rizika a to rozhodlo. Čaká nás zápas v štýle víťaz berie všetko,“ podotkol tréner Washingtonu Barry Trotz. Víťaz pondelkového súboja vo Verizon Center sa stretne v 2. kole s New York Rangers.

Zostrih zo zápasu NY Islanders - Washington

Hráči Detroitu v zostave so slovenskými útočníkmi Tomášom Tatarom a Tomášom Jurčom zvíťazili na ľade Tampy Bay 4:0 a v sérii 1. kola Na Východe vedú 3:2. O postupový "mečbal“ sa výrazne zaslúžil český brankár Petr Mrázek, ktorý zmaril všetkých 28 striel domácich a vychytal druhý shutout v rozpätí štyroch dní. Tatar a Jurčo nebodovali, dovedna si pripísali tri strely na bránku. Detroit môže rozhodnúť o postupe do 2. kola už v pondelok pred vlastnými fanúšikmi v Joe Louis Arene.

"Táto séria je veľmi tesná, hráme dobre, nemáme veľmi čo meniť. Šancí veľa nie je, treba ich využívať,“ uviedol švédsky útočník Detroitu Henrik Zetterberg. "Tvrdo pracujem, snažím sa, ale veci nejdú pre mňa správnym smerom,“ povzdychol si útočník Tampy Steven Stamkos. Štyridsaťtrigólový kanonier zo základnej časti v play off zatiaľ neskóroval.

Zostrih zo zápasu Tampa Bay - Detroit

Výsledky sobotňajších stretnutí 1. kola play off zámorskej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

Východná konferencia – play off – 1. kolo
Tampa Bay – Detroit 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) – stav série 2:3
Góly: 26. Sheahan (N. Kronwall, Zetterberg), 36. D. Miller (Glendening, Ericsson), 56. Daciuk (Ericsson, Helm), 59. DeKeyser (Quincey, Andersson)
Tomáš Tatar odohral 14:22 min, 2 strely, Tomáš Jurčo (obaja Detroit) odohral 8:23 min, 1 strela, 2 trestné minúty

New York Islanders – Washington 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) – stav série 3:3
Góly: 7. Tavares (Strome, Leddy), 51. Kuľomin (Leddy, Tavares), 60. Clutterbuck (Boychuk) – 20. Carlson (Ovečkin, Brouwer)
Jaroslav Halák (Islanders) odchytal 60 minút, kryl 38 z 39 striel, úspešnosť 97,4%

Západná konferencia – play off – 1. kolo:
Chicago – Nashville 4:3 (3:3, 0:0, 1:0) – konečný výsledok série 4:2
Góly: 11. Sharp (Keith, Toews), 13. Toews (Sharp, P. Kane), 20. P. Kane (Keith, B. Richards), 57. Keith (Toews) – 2. Neal (S. Jones), 9. Neal (Franson, F. Forsberg), 12. Cullen (Ribeiro)
Marián Hossa (Chicago) odohral 20:40 min, 2 strely, 2 trestné minúty, 1 mínusový bod

Calgary – Vancouver 7:4 (1:3, 2:1, 4:0) – konečný výsledok série 4:2
Góly: 18. Ferland (Stajan, D. Jones), 22. Monahan (Hudler, Wideman), 26. Gaudreau (Hudler, Brodie), 47. Hudler (Monahan, Gaudreau), 56. Stajan (Ferland, D. Jones), 60. Hudler (Monahan, Gaudreau), 60. Ferland (D. Jones, Stajan) – 3. McMillan (Higgins, Horvat), 8. Hansen (Matthias, Tanev), 10. R. Vrbata (D. Sedin, H. Sedin), 31. Sbisa (Hansen)

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Jaroslav Halák #Chicago Blackhawks #Calgary Flames