Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Anaheim je prvým postupujúcim do 2. kola play off, Winnipeg smúti

Hokejisti Anaheimu sa stali prvými postupujúcimi do druhého kola play off NHL. V stredajšom stretnutí vyhrali na ľade Winnipegu 5:2 a celú sériu ukončili v najkratšom možnom čase 4:0 na zápasy.

23.04.2015 07:18 , aktualizované: 08:01
Anaheim Ducks, radosť Foto: ,
Radosť hokejistov Anaheimu z gólu, ktorý strelil Ryan Kesler.
debata

V ďalšom kole sa stretnú s lepším zo súboja Calgary – Vancouver. Vo Winnipegu zavládlo obrovské sklamanie. „Je to pocit prázdnoty. Neviem, čo mám robiť. Vyhrať sériu v play off alebo dokonca Stanleyho pohár je ťažká vec,“ povedal kapitán Jets Andrew Ladd. Sklamané bolo aj fanatické publikum v MTS Centre, no svojich hráčov podržalo. „Určite sa s tým ľahšie vyrovnávate, keď máte takýchto fanúšikov,“ povedal center Bryan Little. Prítomný bol aj kanadský premiér Stephen Harper, ktorý cez svoj Twitter pochválil domácich priaznivcov vetou: „Wow, aká skvelá atmosféra. Som rád, že som jej súčasťou.“ Winnipeg prvý raz v sérii neviedol po dvoch tretinách. Anaheim po nich vyhrával 2:1.

Fanúšikovia Winnipegu sa lúčia s hráčmi po vypadnutí v play off

V štyroch stredajších zápasoch nenastúpil ani jeden slovenský hokejista. Hrobárovi z lopaty ušla Ottawa, ktorá znížila stav série s Montrealom na 1:3 po najtesnejšom triumfe 1:0. Jediný gól padol v 50. minúte po presnej strele Mika Hoffmana. „Máme to za sebou a teraz sa sústredíme na ďalší zápas,“ povedal Hoffman. Len štyrikrát v histórii sa niektorému z tímov podarilo otočiť sériu z 0:3 na 4:3. Naposledy minulý rok Los Angeles proti San Jose.

Jasný priebeh mal duel Minnesoty so St. Louis. Hostia deklasovali domácich Wild 6:1, na šesť gólov potrebovali 37 minút a 17 striel a vyhnali z bránky Devana Dubnyka. Stav série je vyrovnaný 2:2.

Najlepší tim po základnej časti New York Rangers je blízko k postupu. Na ľade Pittsburghu vyhral po predĺžení 2:1 a ujal sa vedenia 3:1 na zápasy. Víťazný gól padol v štvrtej minúte predĺženia z hokejky Kevina Hayesa. „Budem si ho určite pamätať,“ povedal Hayes, pre ktorého to bol premiérový zásah v play off v kariére NHL. V piatok môže byť rozhodnuté. „Musíme si byť istí, že sme zúfalí. To je jediná vec, čo môžeme urobiť. Nastúpiť na ďalší zápas so zúfalstvom a vyhrať,“ povedal kapitán Penguins Sidney Crosby.

Play off NHL – 1. kolo:

Východná konferencia: Ottawa – Montreal 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) – stav série 1:3
Gól: 50. Hoffman (Ceci)

Pittsburgh – New York Rangers 1:2 po predĺžení (1:0, 0:1, 0:0 – 0:1) – stav série 1:3
Góly: 3. Hörnqvist (Lovejoy, P. Martin) – 38. Brassard (Rick Nash, McDonagh), 64. Hayes (Hagelin, St. Louis)

Západná konferencia: Minnesota – St. Louis 1:6 (0:3, 1:3, 0:0) – stav série 2:2
Góly: 22. Spurgeon (Niederreiter, Mikael Granlund) – 6. Reaves (Pietrangelo, Porter), 7. Tarasenko (Shattenkirk, Backes), 11. Backes (Shattenkirk, Oshie), 24. P. Stastny (Berglund, Jaškin), 36. Tarasenko (Lehterä, Shattenkirk), 37. Berglund

Winnipeg – Anaheim 2:5 (1:1, 0:1, 1:3) – konečný výsledok série: 0:4
Góly: 17. Little (Perreault, Byfuglien), 51. Stuart (Ladd, Little) – 18. Etem (Vatanen, Perry), 33. Cogliano (Perry, Lindholm), 47. Kesler (Despres, Fleischmann), 56. Kesler (Silfverberg, Maroon), 60. Vatanen

debata chyba
Viac na túto tému: #Anaheim Ducks #Winnipeg Jets #play off NHL