Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anaheim je prvým postupujúcim do 2. kola play off, Winnipeg smúti

Hokejisti Anaheimu sa stali prvými postupujúcimi do druhého kola play off NHL. V stredajšom stretnutí vyhrali na ľade Winnipegu 5:2 a celú sériu ukončili v najkratšom možnom čase 4:0 na zápasy.

23.04.2015 07:18 , aktualizované: 08:01
Anaheim Ducks, radosť Foto: ,
Radosť hokejistov Anaheimu z gólu, ktorý strelil Ryan Kesler.
debata

V ďalšom kole sa stretnú s lepším zo súboja Calgary – Vancouver. Vo Winnipegu zavládlo obrovské sklamanie. „Je to pocit prázdnoty. Neviem, čo mám robiť. Vyhrať sériu v play off alebo dokonca Stanleyho pohár je ťažká vec,“ povedal kapitán Jets Andrew Ladd. Sklamané bolo aj fanatické publikum v MTS Centre, no svojich hráčov podržalo. „Určite sa s tým ľahšie vyrovnávate, keď máte takýchto fanúšikov,“ povedal center Bryan Little. Prítomný bol aj kanadský premiér Stephen Harper, ktorý cez svoj Twitter pochválil domácich priaznivcov vetou: „Wow, aká skvelá atmosféra. Som rád, že som jej súčasťou.“ Winnipeg prvý raz v sérii neviedol po dvoch tretinách. Anaheim po nich vyhrával 2:1.

Fanúšikovia Winnipegu sa lúčia s hráčmi po vypadnutí v play off

V štyroch stredajších zápasoch nenastúpil ani jeden slovenský hokejista. Hrobárovi z lopaty ušla Ottawa, ktorá znížila stav série s Montrealom na 1:3 po najtesnejšom triumfe 1:0. Jediný gól padol v 50. minúte po presnej strele Mika Hoffmana. „Máme to za sebou a teraz sa sústredíme na ďalší zápas,“ povedal Hoffman. Len štyrikrát v histórii sa niektorému z tímov podarilo otočiť sériu z 0:3 na 4:3. Naposledy minulý rok Los Angeles proti San Jose.

Jasný priebeh mal duel Minnesoty so St. Louis. Hostia deklasovali domácich Wild 6:1, na šesť gólov potrebovali 37 minút a 17 striel a vyhnali z bránky Devana Dubnyka. Stav série je vyrovnaný 2:2.

Najlepší tim po základnej časti New York Rangers je blízko k postupu. Na ľade Pittsburghu vyhral po predĺžení 2:1 a ujal sa vedenia 3:1 na zápasy. Víťazný gól padol v štvrtej minúte predĺženia z hokejky Kevina Hayesa. „Budem si ho určite pamätať,“ povedal Hayes, pre ktorého to bol premiérový zásah v play off v kariére NHL. V piatok môže byť rozhodnuté. „Musíme si byť istí, že sme zúfalí. To je jediná vec, čo môžeme urobiť. Nastúpiť na ďalší zápas so zúfalstvom a vyhrať,“ povedal kapitán Penguins Sidney Crosby.

Play off NHL – 1. kolo:

Východná konferencia: Ottawa – Montreal 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) – stav série 1:3
Gól: 50. Hoffman (Ceci)

Pittsburgh – New York Rangers 1:2 po predĺžení (1:0, 0:1, 0:0 – 0:1) – stav série 1:3
Góly: 3. Hörnqvist (Lovejoy, P. Martin) – 38. Brassard (Rick Nash, McDonagh), 64. Hayes (Hagelin, St. Louis)

Západná konferencia: Minnesota – St. Louis 1:6 (0:3, 1:3, 0:0) – stav série 2:2
Góly: 22. Spurgeon (Niederreiter, Mikael Granlund) – 6. Reaves (Pietrangelo, Porter), 7. Tarasenko (Shattenkirk, Backes), 11. Backes (Shattenkirk, Oshie), 24. P. Stastny (Berglund, Jaškin), 36. Tarasenko (Lehterä, Shattenkirk), 37. Berglund

Winnipeg – Anaheim 2:5 (1:1, 0:1, 1:3) – konečný výsledok série: 0:4
Góly: 17. Little (Perreault, Byfuglien), 51. Stuart (Ladd, Little) – 18. Etem (Vatanen, Perry), 33. Cogliano (Perry, Lindholm), 47. Kesler (Despres, Fleischmann), 56. Kesler (Silfverberg, Maroon), 60. Vatanen

debata chyba
Viac na túto tému: #Anaheim Ducks #Winnipeg Jets #play off NHL