Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marinčin: Polovicu puku som nedostal, to si z nás len vystrelili

Na prvý gól v NHL čakal 77 stretnutí. Dočkal sa ho v noci na štvrtok, keď utešenou strelou zápästím spomedzi kruhov otvoril skóre zápasu medzi Edmontonom a Coloradom.

26.03.2015 21:16
Martin Marinčin Foto: ,
Martin Marinčin.
debata (1)

Martin Marinčin pridal ku gólu plusový bod, štyri trestné minúty a ocenenie pre tretiu hviezdu stretnutia. Oilers zdolali Avalanche 4:3 a mladý slovenský obranca si vytvoril nové osobné maximum v čase strávenom na ľade – odohral 23:37 min.

„Skvelý pocit. Nedarilo sa mi skórovať celú sezónu – v NHL ani AHL. Teraz to konečne prišlo. Gól som dal už v druhom striedaní, a tak som mal počas celého stretnutia pocit, akoby som lietal. Radosť zdvojnásobilo to, že sme zápas vyhrali,“ uviedol pre Pravdu 23-ročný rodák z Košíc.

Marinčinovi prihrával na gól Andrew Miller, pre ktorého to bol prvý bod v NHL. Komu z tejto dvojice pripadol pamätný puk? Podľa nhl.com im ho kustódi mužstva rozdelili na polovicu.

„To si len trošku vystrelili z nás aj novinárov. Puk, čo rozpolili, nebol originál. Ten dostanem ja,“ zasmial sa autor gólu.

Marinčin je už 65. slovenský hokejista, ktorému sa podarilo skórovať v NHL. Jediný presný zásah v súťaži majú okrem neho na svojom konte aj Mário Bližňák, Andrej Podkonický, Ľubomír Vaic, Miroslav Zálešák a Jozef Balej. Marinčin už v NHL odohral viac stretnutí než táto pätica dokopy.

Nepodpichovali ho spoluhráči, prečo tak dlho čakal na prvý gól v lige? „Ani nie. Po góle mi však všetci gratulovali, vrátane trénera,“ prezradil Marinčin.

Jeho stredajšia veľká vyťaženosť vyplynula aj zo zdravotných problémov spoluhráčov z obrany. Mark Fayne odohral len necelé štyri minúty. „Bolo toho dosť, po zápase som bol poriadne unavený. Už som sa však z toho vyspal. Hráme v NHL a sme profesionáli. Musíte hrať, koľko treba. Čím viac priestoru dostávam, tým lepšie pre mňa,“ dodal Marinčin.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Marinčin #Edmonton Oilers