Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára: Vlastný gól? Smola, no stane sa

Nedávno ťahali sériu ôsmich zápasov, z ktorých sedem vyhrali. Napriek tomu ešte nemajú hokejisti Bostonu istý postup do play off zámorskej NHL.

23.03.2015 07:00
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára.
debata

Prišli totiž štyri menej vydarené stretnutia, v ktorých získali len dva body, a pred vo veľkej fazóne hrajúcou Ottawou tak mali pred nedeľňajším programom k dobru už len bod. "Veľká škoda, že sme nezískali bod navyše v predĺžení alebo nájazdoch. Bol to veľmi náročný zápas. Hralo sa ozaj tvrdo,“ vravel kapitán Bruins Zdeno Chára po prehre 1:2 po samostatných nájazdoch na ľade Floridy.

Ottawa sa na vás doťahuje stále viac a viac. Čo to pre vás znamená?
Musíme opäť začať vyhrávať a získavať viac bodov ako ona. Vieme, v akej sme situácii a pravdepodobne nás čaká tvrdý boj o play off až do posledného zápasu základnej časti.

V nedávnom vzájomnom súboji so Senators ste si dali nešťastný vlastný gól, ktorý rozhodol o prehre 4:6. Ako veľmi mrzí taký moment?
Bola to jednoducho smola. V hokeji sa také veci stávajú. V zápale boja vás trafí puk a odrazí sa do bránky. Vôbec sa to nedá kontrolovať.

Keď ste ťahali dlhú bodovú sériu, verili ste, že play off by ste mohli mať istejšie?
Bohužiaľ, vedeli sme, že situácia nie je jasná. Získavali sme body, ale rovnako aj tímy pred a za nami. Vôbec sme sa od jedných nevzďaľovali a k druhým nepribližovali.

Aká je momentálne nálada v klube?
Aj po takomto nepríjemnom zápase, kde sme tvrdo makali, ale nezískali dva body, musíme mať hlavy hore. Pôjdeme za víťazstvom už v najbližšom stretnutí. Boli sme dobre pripravení a stále pozitívne naladení, no nevyšlo to.

Boston sa uchádza o olympijské hry v roku 2024. Aké sú jeho šance?
Uvidíme, ako to dopadne. Ešte je to veľmi ďaleko. Olympiáda v Bostone by však bola istotne veľmi pekná, lebo mesto je krásne mesto. Športovci aj diváci by boli spokojní.

Lákalo by vás prísť sa na hry pozrieť?
Neviem, kde vtedy budem. Ak by sme sa usadili v Bostone, tak by sme si olympiádu asi radi vychutnali.

Bostone zažíva najväčšiu zimu za sto rokov. Ako to zvládate?
Nezostáva nám nič iné, ako sa prispôsobiť. Nie je to nič extrémne. Dalo sa to zvládnuť.

Kedy ste sa mohli naposledy odviezť na tréning na bicykli?
Ešte koncom leta, asi na začiatku tréningového kempu, keď na to ešte bolo vhodné počasie.'

Aké bolo stretnutie s manažérom reprezentácie Ottom Sýkorom a asistentom trénera Vladimírom Országhom?
Stretli sme sa, ale o čom sme sa zhovárali, to ostane medzi nami.

Majstrovstvá sveta sa konajú v Česku a pre Slovensko sú dôležité aj z hľadiska účasti na ZOH 2018. Je šampionát pre vás veľké lákadlo, ak by sa Boston nedostal do play off?
Momentálne sa tým vôbec nezaoberám. Sústreďujem na zápasy Bostonu. Robíme všetko preto, aby sme sa prebojovali do play off.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins