Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar: Nie som dizajnér, ale príprava vlastnej kolekcie ma bavila

Hokejistom Detroitu sa v ostatných dňoch v zámorskej NHL príliš nedarí. Prehrali päť zo siedmich zápasov. Napriek tomu sa držia na postupových priečkach do play off.

21.03.2015 12:00
Tatar Foto: ,
Útočník Detroitu Red Wings Tomáš Tatar.
debata (1)

Pred piatkovým stretnutím v Tampe mali pred deviatym tímom Východnej konferencie Ottawou náskok šesť bodov. „Sme dosť unavení a nešlo nám to. Musíme sa však z toho čo najrýchlejšie otriasť. Každý zápas je pre nás dôležitý. Bez ohľadu na to, či je súper za nami, pred nami alebo z druhej konferencie,“ tvrdil útočník Red Wings Tomáš Tatar po prehre 1:3 na ľade Floridy.

Aká nálada vládne v Detroite krátko pred koncom základnej časti?
Hoci cítime únavu a trošku sa trápime, nálada je dobrá. Musíme sa z toho rýchlo dostať a zlepšiť hru.

Nastrieľali ste už 25 gólov, no momentálne ťaháte šnúru ôsmich stretnutí bez gólového zápisu. Čím to je?
Akosi neviem dať gól, nepadá mi to. Snažím sa strieľať, ale nejde to. To sa však počas dlhej sezóny v NHL stáva. Snažím sa na to nemyslieť. Hrám si svoju hru a neovplyvňuje ma to. Niekedy dlho čakáte na gól – a potom nastrieľate v piatich zápasoch päť-šesť. Bodaj by to tak bolo aj u mňa.

Inak zažívate veľmi vydarenú sezónu. Čomu za to najviac vďačíte?
Celý tím hrá dobre. Mám výhodu, že nastupujem s výbornými spoluhráčmi. Veľmi mi pomáha najmä Pavel Daciuk. Škoda, že sa zranil. Veľmi chýba celému mužstvu aj mne.

Sledujete, ako sa vyvíja váš mikrosúboj s Mariánom Hossom o pozíciu najproduktívnej­šieho slovenského hráča v NHL?
Štatistiky nejako pozorne nesledujem. No vždy, keď dá Marián gól, rád si ho pozriem v zostrihoch. Je to výborný hokejista a nechcel by som sa s ním porovnávať.

Nedávno ste sa v zámorí stretli s generálnym manažérom reprezentácie Ottom Sýkorom a asistentom trénera Vladimírom Országhom. O čom ste debatovali?
Stretli sme sa po zápase. Strávili sme spolu asi pol hodinku. Vysvetlili sme si, ako by to prebiehalo, keby sme s Detroitom vypadli v play off. Momentálne sa sústreďujem len na NHL. V play off chceme ísť ďaleko, ale nikdy dopredu neviete, ako to dopadne. Keby sme vypadli, tak na majstrovstvá sveta do Česka rád prídem.

Začiatkom mesiaca ste predstavili vlastnú kolekciu oblečenia. Ako sa vám páči?
Bol to nápad ľudí tu v Amerike. Prišli za mnou v úvode sezóny a ja som privolil. Vnímam to ako zábavku. Sú tam veci, ktoré ukazujú aj niečo z môjho vnútra. Napríklad fotka jedného z mojich tetovaní.

Je to vaše prvé stretnutie s módou alebo ste už niečo podobné absolvovali aj v minulosti?
Prvé. Bolo to príjemné, rozhodne sa však necítim ako dizajnér. V obchodoch sa dá kúpiť veľmi veľa oblečenia s logom Detroitu. Toto je pre fanúšikov, ktorí majú radi práve mňa.

V nedávnom súboji s Chicagom ste rozhodli o výhre v nájazdoch, keď ste napodobnili zakončenie lídra Blackhawks Patricka Kana. Ako reagovali spoluhráči?
Robím to na tréningoch často, takže spoluhráčov to neprekvapilo. Veľa ľudí si to všimlo najmä preto, že sme hrali práve proti Chicagu. On je v takomto zakončení najlepší na svete.

Na nájazdy chodievate často. Máte niekoľko obľúbených spôsobov zakončenia alebo sa vždy rozhodujete až počas nájazdu?
Snažím sa to meniť, ale momentálne najčastejšie spomalím ako Patrick a reagujem na pohyb brankára.

Kto je pre vás najlepší zakončovateľ nájazdov v NHL?
Kane. V tomto je pre mňa vzorom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tomáš Tatar #Detroit Red Wings #dizajnér