Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na problémového Žerdeva musel Columbus nasadiť súkromné očko

Keď si s nevyspytateľným ruským hokejistom Nikolajom Žerdevom nevedeli dať rady v jeho bývalom pôsobisku v Columbuse, siahli po súkromnom očku.

14.03.2015 12:00
Nikolaj Žerdev Foto: ,
Nikolaj Žerdev.
debata

„Modrokabátnici“ draftovali krídelníka v roku 2003, v mužstve vydržal štyri sezóny, počas ktorých dal 76 gólov a pridal 105 asistencií, ale mal povesť problémového hráča.

„Musel som najať detektíva, ktorý ho týždeň sledoval a priniesol správu o tom, čo sa s ním deje. Hráča som potom konfrontoval a niekoľko zápasov vynechal, ale skutočne nikto nemal potuchy o dôvodoch. Nikto,“ citoval kanadský web Sportsnet bývalého trénera, prezidenta a generálneho manažéra Blue Jackets Douga MacLeana, podľa ktorého je problémové správanie sa hráčov mimo ľadu v kluboch NHL na dennom poriadku.

„Deje sa to neustále. Napríklad prenajímateľ apartmánu mi telefonoval ohľadom jedného hokejistu, pre ktorého musel sedemkrát meniť zámok na dverách. Neprestajne do nich totiž kopal. Stretávate sa s rôznymi problémami a vyrovnávate sa s nimi od prípadu k prípadu. Hráča posadíte na tribúnu, vymeníte ho. Uskutočnil som zopár trejdov z takýchto príčin. Napríklad som vymenil Lylea Odeleina a doteraz nikto netuší prečo.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Columbus Blue Jackets #Nikolaj Žerdev