Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pittsburgh zdolal Washington, víťazná séria New Jersey sa skončila

V súboji dvoch najväčších hviezd NHL Sidneyho Crosbyho a Alexandra Ovečkina sa z výhry 4:3 tešil kanadský kapitán Pittsburghu.

26.02.2015 07:27 , aktualizované: 07:46
Alexander Ovečkin, Sidney Crosby Foto: ,
Najväčšie hviezdy NHL Alexander Ovečkin a Sidney Crosby.
debata

Ani jeden slovenský hokejista nezasiahol do troch stredajších stretnutí NHL. V súboji dvoch najväčších hviezd súťaže Sidneyho Crosbyho a Alexandra Ovečkina sa z výhry 4:3 tešil kanadský kapitán Pittsburghu. Crosby strelil 20. gól v sezóne, Jevgenij Malkin prihral na tri presné zásahy Penguins. V drese Capitals sa do streleckej listiny zapísal 39. raz aj Ovečkin.

Penguins si tak aspoň čiastočne napravili reputáciu vo vzájomných zápasoch po tom, čo prehrali všetky tri predchádzajúce duely v tohtoročnej sezóne s celkovým skóre 1:10.

Calgary zdolalo New Jersey 3:1 a zastavilo sériu troch prehier po sebe. Víťazstvom sa tak dostalo na posledné postupové miesto do play off v Západnej konferencii o bod pred Minnesotu. Prišlo však o kapitána Marka Giordana, ktorý nedohral pre zranenie. „Tieto body sme zúfalo potrebovali,“ povedal brankár Karri Rämö. New Jersey prehralo prvý raz po štyroch dueloch a na play off stráca osem bodov.

zväčšiť Český veterán v drese New Jersey Jaromír Jágr v... Foto: SITA/AP, Julio Cortez
Jaromír Jágr Český veterán v drese New Jersey Jaromír Jágr v zápase proti Calgary.

Svoj prvý shutout v NHL vychytal nováčik Andrew Hammond, ktorý priviedol Ottawu k výhre 3:0 nad Anaheimom. Hammond dostáva príležitosť po tom, ako sa zranili obaja brankári Senators – jednotka Craig Anderson aj náhradník Robin Lehner.

Sumáre NHL:

New Jersey – Calgary 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Góly: 18. Cammalleri (Tootoo) – 40. Glencross (Colborne, Jooris), 41. Monahan (Giordano, Wideman), 60. Brodie (Monahan)

Washington – Pittsburgh 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)
Góly: 20. Carlson (Chimera, Fehr), 45. Brouwer (Chimera, Alzner), 57. Ovečkin (Carlson, Brouwer) – 8. Hornqvist (Malkin, Perron), 19. B. Sutter, 24. Crosby (Malkin, Kunitz), 48. Kunitz (Comeau, Malkin)

Anaheim – Ottawa 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 11. Condra (Gryba, Pageau), 24. Zibanejad (Hoffman, Ryan), 59. Turris (M. Michálek)

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Washington Capitals #New Jersey Devils #Sidney Crosby #Pittsburgh Penguins