Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr počíta s výmenou, pre New Jersey už je nepotrebný

Český hokejový útočník Jaromír Jágr počíta s tým, že ho New Jersey v prípade ponuky pred uzávierkou prestupov v NHL vymenia.

17.02.2015 17:40
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromir Jágr si ani z možnej výmeny nerobí ťažkú hlavu.
debata (1)

Podľa svojich slov totiž nie je štyridsaťročný najproduktívnejší Európan v histórii NHL pre tím Devils dôležitý. Jágr nemá v zmluve klauzulu, že nemôže byť vymenený. Tú obsahujú kontrakty ďalších dvoch českých opôr, obrancu Marka Židlického a útočníka Patrika Eliáša, ktorí o možnosti výmeny nepremýšľajú.

„Keď príde ponuka, tak ma vymenia. Aký je dôvod, aby si ma tu držali? Nie som pre tento tím dôležitý,“ povedal Jágr pre NJ Advance Media. Po sezóne mu skončí ročný kontrakt, ktorý mu zaručuje s bonusmi príjem 5,5 milióna dolárov, a môže sa stať nechráneným voľným hráčom. Ak nepredĺži zmluvu s klubom, kde dohrá sezónu, môže s ním od 1. júla uzavrieť kontrakt akýkoľvek záujemcu zo slávnej súťaže.

New Jersey stráca 26 zápasov pred koncom základnej časti na postup do play-off 13 bodov. Jágr je 29 bodmi za 11 gólov a 18 asistencií z 52 zápasov stále najproduktívnejším hráčom Devils. Jeho čas na ľade ale od odvolania trénera Petera DeBoer na konci decembra klesol. Podľa špekulácií by medzi záujemcami o Jágrovej služby mohli byť Pittsbourgh, Montreal, ale aj niekoľko ďalších klubov.

Nechráneným voľným hráčom sa môže stať v lete aj Židlický, ktorému končí kontrakt s ročným príjmom troch miliónov dolárov. „Nemyslím na to. Teraz k tomu nie je čo povedať. Uvidíme. Nezáleží na tom, či máte klauzulu, že nemôžete byť vymenený. Už sa mi to raz stalo aj s ňou,“ povedal Židlický.

Eliáš má ešte na budúcu sezónu kontrakt s ročným platom 5,5 milióna dolárov. „Nechcem preč,“ uistil Eliáš, ktorý strávil v New Jersey celú kariéru a je klubovým rekordérom v ofenzívnych štatistikách. Medzi kandidátmi na výmenu sú naopak ďalší hráči s končiacimi kontraktmi – ďalší český útočník Martin Havlát, Scott Gomez, Michael Ryder či Steve Bernier.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #New Jersey Devils #Jaromír Jágr