Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr na odchode z New Jersey? Sám o výmenu žiadať nebude

Šanca hokejistov New Jersey na postup do play-off ostáva tri týždne pred uzávierkou prestupov nereálna a naďalej sa v zámorí špekuluje, že český útočník Jaromír Jágr môže dohrať sezónu v inom klube.

10.02.2015 21:25
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata

Jágr vo svojej ročnej zmluve, ktorá mu môže vyniesť s bonusmi až 5,5 milióna dolárov, nemá klauzulu, že nemôže byť bez súhlasu vymenený.

Sám odchovanec Kladna, ktorý v nedeľu oslávi 43. narodeniny, ale o odchod inam podľa svojich slov žiadať nebude. Sústredí sa hlavne na vlastnú formu bez ohľadu na to, či bude mať šancu bojovať o Stanleyho pohár inde, alebo zostane v kádri Devils.

„Cítim, že nemusím žiadať o výmenu. Keď to bude pre klub dobré, tak pôjdem. Keď budú cítiť, že dostali dobrú ponuku, tak ma vytrejdujú. Ale hovoriť o tom nemusím. Aku máme stále šancu na play-off? Neviem,“ povedal Jágr pre NJ Advance Media. New Jersey stráca s 28 zápasmi do konca základnej časti na poslednú postupovú pozíciu vo Východnej konferencii 12 bodov.

Podobne ako v sezóne 2012/13 by tak Jágr mohol zmeniť dres. Vtedy odišiel z Dallasu do Bostonu a zahral si s Bruins finále Stanleyho pohára. V minulom ročníku sa s New Jersey play off nedočkal. V zámorí sa špekuluje o opätovnom záujme Bostonu, ďalej potom medzi ďalšími záujemcami majú byť napríklad Montreal, New York Islanders či dokonca Pittsburgh, kde Jágr začal svoju kariéru v NHL a získal Stanleyho pohár v rokoch 1991 a 1992.

„Ja nevenujem pozornosť uzávierke prestupov. Som profesionál,“ povedal Jágr, ktorý je rovnako ako v minulej sezóne najproduktívnejším hráčom Devils. „Snažím sa makať ešte viac než doteraz. Keď zostanem tu, tak zostanem tu. Ak nie, musím byť pripravený. Keď ma niekto získa, bude očakávať, že budem dobrý. Keď zostanem, musím tiež byť vo forme,“ dodal Jágr, ktorý si v tejto sezóne pripísal v 50 zápasoch 29 bodov za 11 gólov a 18 asistencií.

debata chyba
Viac na túto tému: #Boston Bruins #New York Islanders #New Jersey Devils #Jaromír Jágr