Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gól ma potešil. A pozdravte Mira Šatana!

Ruský stredný útočník Jevgenij Malkin (28) patrí k najväčším hviezdam NHL. Do zostavy Pittsburghu sa vrátil v stredu večer po päťzápasovej prestávke spôsobenej zranením v dolnej polovici tela. Návrat okorenil víťazným gólom na ľade Edmontonu. "Som rád, že som pomohol mužstvu," vravel v dobrej nálade po stretnutí.

06.02.2015 09:00
Pittsburgh Malkin Foto: ,
Jevgenij Malkin.
debata

Gratulujeme ku gólu a k víťazstvu. Ako ste sa cítili na ľade?
Bol som trochu unavený, mal som ešte ťažké nohy, lebo som nehral dva týždne. Potešilo ma, že som strelil gól, posilní to sebadôveru. Je dobré vrátiť sa po zranení a začať víťazstvom.

Nemrzí vás, že ste pre zranenie museli vynechať Zápas hviezd v Columbuse?
Chystal som sa naň, no ospravedlnil som sa zo zdravotných dôvodov. Mrzelo ma to, lebo by som sa opäť stretol s niektorými ruskými hráčmi, ktorých som dlhšie nevidel. Napríklad s mladým Vladimirom Tarasenkom. Zdravie je však prvoradé. Verím, že nabudúce mi to vyjde, na takýchto exhibíciách býva vždy zaujímavo a veselo. Zostrih zápasu som videl v televízii.

Máte v NHL obľúbené mestá, kde hráte najradšej – okrem Pittsburghu?
Vždy sa teším, keď ideme hrať do kanadských miest. Majú najhokejovejšie arény. V Montreale a Toronte sú najvášnivejší fanúšikovia, zaujímavé zápasy odohráme aj v Calgary či Edmontone. Edmonton stavia novú halu, dúfam, že si v nej ešte zahrám. Najlepšie sa však cítite tam, kde vyhráte.

Miroslav Šatan, legenda slovenského hokeja, vás označil za najlepšieho hráča na svete. Ako si spomínate na jeho pôsobenie v Pittsburghu?
Ó, ďakujem! Hrá Miro ešte v ruskej Kontinentálnej hokejovej lige?

Nie, po vlaňajšom svetovom šampionáte ukončil bohatú kariéru.
Samozrejme, že si naňho spomínam! Som hrdý na to, že v Pittsburghu sme istý čas hrali v jednej päťke, spolu sme vyhrali Stanley Cup, zažili sme niečo výnimočné. V čase výluky v NHL sme sa stretli v Bratislave, kde som odohral posledný zápas za Magnitogorsk pred návratom do zámoria. Miro bol jedným z tých hokejistov, ktorého hru som si v mladosti všímal. Viem, že dlhodobo patril k oporám slovenskej reprezentácie, doviedol ju k titulu majstra sveta. Pozdravte ho.

Ste rodákom z Magnitogorska. Potešilo vás, že Metallurg vyhral v minulej sezóne Gagarinov pohár?
(natešene) Pravdaže! Verím, že v tejto sezóne prvenstvo obháji. Opäť má veľmi dobré mužstvo, aj ja som sa v ňom cítil výborne. V play off budem viacerým mojim bývalým spoluhráčom držať palce. Želám im opäť úspech.

Stanley Cup ste už vyhrali, neláka vás Gagarinov pohár? Iľja Kovaľčuk odišiel z NHL domov do Ruska, je tvárou Kontinentálnej hokejovej ligy. Zavŕšite kariéru vo vašom rodisku?
Považujem sa ešte za mladého hráča, o návrate domov a o pôsobení v KHL neuvažujem. Registrujem, že KHL je silná súťaž, z roka na rok sa skvalitňuje. Žijem však dneškom, niekedy neviete, čo sa prihodí zajtra. V NHL mám ešte kontrakt na osem rokov, takže o najbližšej hokejovej budúcnosti mám jasno.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #Jevgenij Malkin