Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V predĺžení 3 na 3? Hráčska asociácia NHL má výhrady

Hráčska asociácia NHLPA má výhrady k potenciálnemu novému formátu predĺženia v zámorskej hokejovej súťaži NHL.

03.02.2015 12:23
Max Pacioretty, Tuukka Rask Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Systém, ktorý momentálne funguje v AHL – pri prvom prerušení hry po troch minútach predĺženia sa počet korčuliarov na ľade zníži na šesť, takto sa hrá sedem minút – by mohol byť v NHL problematický. „Obávam sa, že pri hre 3 na 3 by nastupovali kľúčoví hráči, čo by sa podpísalo na ich únave,“ citoval server ProHockeyTalk výkonného riaditeľa NHLPA Mathieua Schneidera. „Počas rokov sme videli, že nie všetky pravidlá z nižších súťaží sa uplatnia tiež v NHL, kde pôsobia talentovanejší hokejisti s vyrovnanejšími výkonmi. Nie som si istý, že by sme dosiahli očakávaný výsledok aj na tejto úrovni,“ pokračoval 45-ročný bývalý obranca, ktorý v profilige vystriedal desať rôznych tímov.

Predĺženiu 3 na 3 sa vo svojej prvej sezóne v AHL dostáva pozitívnych ohlasov. Značne sa znížil počet stretnutí, v ktorých museli rozhodnúť až samostatné nájazdy. Spokojnosť vyjadril Teuvo Teravainen z Rockfordu, farmárskeho mužstva Chicaga. Matt Duchene z Colorada by nový formát v NHL privítal. Profiliga bude výsledky tohto systému pozorne sledovať a prípadná zmena bude témou najbližšieho mítingu generálnych manažérov 16. – 18. marca na Floride. Mathieu Schneider pripomenul, že vo vnútri hráčskej asociácie nepanuje jednota. Medzi jej členmi ešte nebola oficiálna anketa, no počas diskusie bola podľa Schneidera miestnosť názorovo rozdelená. NHLPA bude počúvať názory hráčov, ktorí trávia čas aj v AHL.

Je možné, že NHL a NHLPA pred definitívnym zavedením odskúšajú formát 3 na 3 v predsezónnych prípravných zápasoch, ako tomu bolo pred odsúhlasením hybridného zakázaného uvoľnenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #predĺženie #3 na 3 #NHLPA