Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do play off nám pomôže len zázrak

Premiérovú sezónu v Buffale si Andrej Meszároš predstavoval inak. Trinásť zápasov, trinásť prehier - takúto čiernu sériu ťahajú hokejisti Sabres, aktuálne najslabší tím NHL.

31.01.2015 10:14
Andrej Meszároš Foto: ,
Andrej Meszároš.
debata

„Je to frustrujúce. Nevieme s plnou koncentráciou odohrať šesťdesiat minút,“ vraví skleslo 29-ročný obranca.

Ste už po nedávnom otrase mozgu zdravotne v poriadku?
Mám nejaké odreniny, pár drobností. To je ale v pohode, dá sa s tým hrať.

Buffalo ťahá dlhú sériu prehier. Čo ju spôsobilo?
Keby som na to vedel odpovedať, tak by sme určite vyhrali nejaký zápas. Odohráme dobre prvú a tretiu tretinu, ale v druhej dostaneme góly a už to neobrátime v náš prospech. V jednej dvadsaťminútovke sa dostaneme do útlmu, to nás zabíja. Ťahá sa to s nami trinásť stretnutí. Nevieme odohrať zodpovedne celých šesťdesiat minút. A to v takej súťaži, akou je NHL, na víťazstvo nestačí.

Uberajú prehry z radosti z hokeja? Zažili ste takú negatívnu sériu?
Nezažil – a nie je to ľahké. Ak sa vám nedarí – a je jedno, či robíte šport alebo niečo iné – tak to nikoho veľmi nebaví. Hokej je však naša práca, musíme sa s negatívnou sériou vyrovnať. Zajtra je nový deň, čaká nás ďalší zápas. Naň sa musíme sústrediť a čo najlepšie pripraviť.

Ako sa dostať na víťaznú vlnu? Čo na to kabína?
Na víťaznú vlnu sa snažíme dostať už veľmi dlho. Nejde nám to, hoci v kabíne o tom hovoríme, no stále robíme tie isté chyby, ako sme robili. Je to frustrujúce, ťažko sa mi o tom hovorí. Odpoveď nepoznám.

Živí Buffalo ešte nádej na play off?
To neviem. Keď si to matematicky spočítame, o koľko bodov sa ešte hrá, tak nám niečo vyjde… Na každý zápas nastupujeme s víťazným odhodlaním, no prehry nás zrážajú. Do play off nám pomôže len zázrak.

Zaregistrovali ste bronz dvadsiatky na MS v Montreale a Toronte? Pripomenul vám striebro, ktoré ste získali s reprezentáciou Slovenska na MS do 18 rokov v ruskom Jaroslavli?
Áno. Niektoré zápasy som pozeral v televízii, chlapci hrali vynikajúco. Držal som im palce, bronz si zaslúžili. Niektoré krajiny, ktoré Slováci zdolali, mali možno aj lepších hráčov, Bokrošovi zverenci však utvorili výbornú partiu – a to rozhodlo. Dosiahli podobný úspech ako dvadsiatka v roku 1999 vo Winnipegu. Áno, spomenul som si v tejto súvislosti striebro z majstrovstiev sveta do osemnásť rokov. Z času na čas sa rád k tomu vraciam, hoci odvtedy už uplynulo dvanásť rokov.

Ak budete voľný a zdravý, uvažujete o účasti na tohtoročných majstrovstvách sveta v Česku?
Dôležité je byť zdravý, to je porvoradé. Uvidím, či ma tréneri zavolajú. Zatiaľ nehrám v bohvieakej forme. Majstrovstvá sveta máme skoro doma, Ostrava je na skok, láka ma byť pri tom. Teraz sa však ešte koncentrujem na zápasy v NHL. Uvidíme, čo sa stane po základnej časti v marci, keď sú trejdy.

Ako zatiaľ hodnotíte sezónu z pohľadu vašich výkonov?
Na začiatku sezóny to nebolo ružové, nedarilo sa mi, pribrzdili ma i zranenia. Potom som sa dostal do tempa, na ľade sa cítim dobre. Darmo však aj hráte dobre, keď prehráte trinásť zápasov po sebe, nemôžete mať dobrý pocit…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Meszároš #Buffalo Sabres