Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sedem zápasov a dosť. Legendárny Brodeur končí kariéru

Hokejový brankár Martin Brodeur sa rozhodol ukončiť kariéru a prijme ponuku pracovať v manažmente klubu NHL St. Louis Blues.

27.01.2015 20:39
Martin Brodeur Foto: ,
Martin Brodeur.
debata

Oficiálne by mal Brodeur informovať o zavesení korčúľ na klinec na štvrtkovej tlačovej besede. Blues sú druhým a posledným klubom NHL, za ktorý 42-ročný brankár chytal. Pred dvoma týždňami si zobral voľno, počas ktorého sa definitívne rozhodol o svojej budúcnosti.

Brodeur je legenda New Jersey Devils. Po skončení minulej sezóny už nedostal kontrakt v Devils a hľadal si nový angažmán. Našiel ho v St. Louis, kde dostal šancu pri zranení Briana Elliotta. V bránke Blues nastúpil v siedmich stretnutiach, v ktorých inkasoval v priemere 2,87 gólu.

Martin Brodeur je držiteľom nielen klubových rekordov New Jersey Devils a historicky najúspešnejším hráčom tohto klubu podľa ankety medzi fanúšikmi, ale aj lídrom rôznych štatistík brankárov v profilige. Odchytal v nej najviac víťazných zápasov (691) a dosiahol najviac shutoutov (125). Posledný zápas s čistým kontom si do štatistík pripísal 29. decembra proti Coloradu. Štvornásobný víťaz Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára pomohol Devils trikrát k Stanleyho poháru, s Kanadou získal zlato na ZOH 2002 a 2010.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Brodeur