Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Anaheime vyradili Selänneho dres. Mal som slzy na krajíčku, priznal Fín

Fín Teemu Selänne sa stal prvým hokejistom v histórii Anaheimu Ducks, ktorého číslo vyradili z kolekcie dresov.

12.01.2015 09:36
debata

Pod strop Honda Centra sa dostala osmička fínskeho blesku pred nedeľňajším súbojom s Winnipegom, v ktorom v minulosti tiež hral. Pred slávnosťou hovoril Selänne, že sa pokúsi zachovať ako chlap a nebude plakať.

„Mal som však slzy na krajíčku. Bolo to skutočne dojímavé. Snažil som sa, aby som pri chôdzi nespadol. Bol to pre mňa špeciálny večer. Nepamätám si, kedy som bol naposledy podobne nervózny. V Anaheime hralo množstvo osobností a ako prvé číslo išlo nahor to moje,“ uviedol pre NHL.com Selänne, ktorého na slávnosti sprevádzali jeho manželka Sirpa, dcéry Veera a synovia Eemil, Eetu a Leevi. Všetkým im vo svojej reči nezabudol poďakovať.

Rodák z Helsínk začal s kariérou v miestnom Jokerite, potom jeho kroky smerovali do zámoria. V NHL si obliekal dresy Winnipegu, San Jose, Colorada a Anaheimu. S posledným menovaným tímom sa v roku 2007 radoval z triumfu v Stanleyho pohári.

Teemu Selänne putoval pod strop Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Hráči Anaheimu blahoželajú Teemovi Selännemu k...

V profilige odohral dovedna 1451 duelov. V Anaheime je historicky najlepším v tabuľkách strelcov, asistencií, kanadských bodov, odohraných zápasov i ďalších ofenzívnych štatistík. S 1457 bodmi je pätnásty v ligovej histórii, so 684 gólmi je jedenástym najlepším strelcom NHL.

Na medzinárodnej úrovni reprezentoval Fínsko v 96 stretnutiach. Na konte má jednu striebornú a tri bronzové medaily zo zimných olympijských hier a po jednom striebre a bronze z majstrovstiev sveta. Informácie zverejnil web NHL.

Prečítajte si aj profil legendárneho kanoniera: Fínsky blesk strieľal góly na požiadanie

debata chyba
Viac na túto tému: #Teemu Selänne #Anaheim Ducks