Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa vyzve pri Bielom dome Ovečkina. NHL zažije Winter Classic

Sviatočný zápas zámorskej NHL pod holým nebom - Winter Classic - sa prvýkrát v histórii uskutoční v hlavnom meste USA vo Washingtone.

01.01.2015 13:54
Peter Bondra Foto: ,
Aj bývalý dlhoročný hráč Washingtonu Peter Bondra si vyskúšal ľad na bejzbalovom štadióne Nationals Park, dejisku Winter Classic.
debata

Domáci Capitals na čele s hviezdnym ruským snajprom Alexandrom Ovečkinom vyzvú Chicago Blackhawks aj so slovenským hokejistom Mariánom Hossom.

Tridsaťpäťročný krídelník si v tradičnom novoročnom zápase už v minulosti zahral. V roku 2009 nastúpil v drese Detroitu a na víťazstve 6:4 nad svojím súčasným zamestnávateľom sa podieľal tromi asistenciami. Popularitu trenčianskeho rodáka pred novoročným súbojom využil aj najznámejší reklamný partner ligy spoločnosť Reebok, keď na bilbordoch pózoval v ľadovom kúpeli.

Siedme pokračovanie Winter Classic (tradícia sa začala v roku 2008 v New Yorku) sa bude hrať 1. januára od jednej hodiny popoludní východoamerického času (19:00 SEČ) na bejzbalovom štadióne Nationals Park s kapacitou 41 000 divákov. Minuloročný divácky rekord, keď sa na otvorenom štadióne Michigan Stadium v Ann Arbor tiesnilo 105 491 divákov, nepadne.

Upútavka na Winter Classic

Záujem o usporiadanie novoročného zápasu pod holým nebom je vždy obrovský. Washington Capitals oslavuje v tejto sezóne 40 rokov od svojho založenia a vstupu do NHL, čo mohlo byť pre určovanie dejiska kľúčové. Jedným z ambasádorov podujatia je bývalý dlhoročný hráč Washingtonu Peter Bondra.

„Winter Classic je jedna z najpoprednejších športových udalostí Severnej Ameriky a my sa tešíme, že sa o náš bejzbalový štadión a o mesto podelíme s fanúšikmi NHL z celého sveta,“ vyhlásil pre nhl.com Mark D. Lerner, jeden z majiteľov bejzbalového klubu Washington Nationals.

Domáci nastúpia v tmavočervených dresoch s bielymi pruhmi na ramenách a páse. Logo na hrudníku pozostáva z modrého W, cez ktoré prechádza biely nápis CAPITALS. Hokejisti Chicaga budú hrať v bielych dresoch s čiernymi číslami a na hrudi budú mať modernejšiu verziu tradičnej hlavy indiána. Organizátori v posledných dňoch doladili všetky detaily, aby si dnes oba tímy mohli v Nationals Park v pokoji zatrénovať. Zaujímavosťou je, že vedľa hlavnej a vedľajšej ľadovej plochy sa nachádza aj zmenšená replika Bieleho domu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Marián Hossa #Alexander Ovečkin #Chicago Blackhawks #Washington Capitals #winter classic