Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský lazaret v NHL: Gáboríka, Meszároša i Višňovského trápi zdravie

Slovenských hokejistov pôsobiacich v NHL trápia v závere týždňa zdravotné problémy. Okrem dlhodobo zraneného Zdena Cháru nenastúpili na sobotňajšie duely zo zdravotných príčin ani obrancovia Ľubomír Višňovský z New Yorku Islanders, Andrej Meszároš z Buffala a útočník Marián Gáborík z Los Angeles Kings.

30.11.2014 08:40
Marián Gáborík Foto:
Marián Gáborík.
debata (1)

Naopak, na ľade obhajcov Stanleyho pohára z Los Angeles sa predstavil Marián Hossa zo Chicaga. Trenčan nedohral pre zranenie piatkový duel na ľade Anaheimu po zákroku Coreyho Perryho. Pravdepodobne z výsledku 1:3 frustrovaný útočník Ducks prikorčuľoval k slovenskému krídelníkovi, dal mu krosček do boku a pokračoval ďalej, akoby sa nič nestalo. Hossovo zranenie sa však napokon neukázalo ako vážne.

Gáborík chýbal na ľade v zápase proti svojmu veľkému kamarátovi Hossovi. Zámorské médiá sa nezhodujú v príčinách absencie. Podľa OC Register, ktorý sa odvoláva na generálneho manažéra Kings Deana Lombardiho, by mal byť krídelník chorý. Člen oddelenia pre hokejové operácie klubu však pre LA Kings Insider prezradil, že ide o menšie zranenie, podľa NHL.com by malo ísť o problémy v hornej časti tela.

Pozitívnou správou je, že nejde o nič vážne. Gáborík nastúpil v tejto sezóne v pätnástich stretnutiach, v ktorých nazbieral osem bodov (4+4). Tridsaťdvaročný krídelník získal štyri body v posledných piatich dueloch a sedem v ostatných deviatich.

Obranca Andrej Meszároš chýbal v sobotu pri víťazstve 4:3 po sam. nájazdoch proti Montrealu, keďže podľa trénera Teda Nolana bol po piatkovom súboji proti rovnakému súperovi doudieraný a necítil sa dobre. Meszároš by mal vynechať len jeden zápas. Dvadsaťdeväťročný rodák z Považskej Bystrice má na konte v tejto sezóne sedemnásť duelov, v ktorých dosiahol tri asistencie.

Obranca New York Islanders Ľubomír Višňovský nedohral piatkový súboj s Washingtonom Capitals, z ktorého odstúpil po druhej tretine. Višňovského podľa klubového stanoviska trápia problémy v hornej časti tela. Bližšie podrobnosti nie sú známe, jeho stav vyhodnocujú zo dňa na deň a môže sa čoskoro vrátiť do diania. „Každá strata obrancu jeho typu mrzí,“ uviedol pre NHL.com kapitán Islanders John Tavares. Višňovský pre problémy s chrbtom absentoval už v šiestich dueloch v úvode ročníka.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #Andrej Meszároš #Marián Gáborík