Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sekera: Prehry sa u nás berú ako samozrejmosť. To musíme zmeniť

Hokejistom Caroliny sa v NHL vôbec nedarí. Prehra strieda prehru a pätnásť bodov z dvadsaťjeden zápasov stačí Hurricanes len na predposlednú priečku v Metropolitnej divízii.

28.11.2014 09:00
Andrej Sekera, Sidney Crosby Foto: ,
Obranca Caroliny Andrej Sekera (vpravo) v súboji s hviezdou Pittsburghu Sidneym Crosbym.
debata

Prípadná účasť v play off sa čoraz viac vzďaľuje. Slovenský obranca Andrej Sekera priznáva, že ho nevydarené stretnutia ubíjajú. „Robíme chyby, akých sa kvalitné mužstvá nedopúšťajú,“ priznáva s nevôľou.

Na Floride ste inkasovali len raz, no i tak ste prehrali. Ako hodnotíte duel?
Začali sme veľmi zle. Dostali sme gól v prvej minúte a celá prvá tretina bola z našej strany nesmierne slabá. V ďalšom priebehu sme sa to snažili dobehnúť, ale domácim chytal dobre brankár. Nejaké šance sme si vytvorili, ale nepremenili sme ich.

Carolina odštartovala sezónu zle. Čím si to vysvetľujete?
Netuším… (premýšľa) Ťažko sa mi o tom hovorí. Snažíme sa, ale vôbec nám to nejde. Robíme chyby, akých sa kvalitné mužstvá nedopúšťajú. Príliš otvárame hru a snažíme sa tlačiť do útoku, ale pritom nebránime tak poctivo, ako by sme mali.

Patríte medzi lídrov tímu, nosíte na drese áčko. Debatujete často s trénerom?
O systéme hry hovorí tréner vždy so všetkými hráčmi naraz. No zvykne si občas k sebe zavolať skúsenejších hráčov – kapitána a asistentov a preberie s nami niektoré veci. Individuálne pohovory príliš nerobí, berie všetko tímovo.

Zvyknete spoluhráčom občas niečo povedať v kabíne?
Snažím sa chlapcov povzbudiť za akéhokoľvek stavu. Nesmieme vešať hlavy. Mám totiž pocit, že v Caroline sa zvykne tím zmieriť s prehrami, čo nie je dobré. Všade inde cítite, že mužstvo chce vyhrávať. U nás akoby bola prehra samozrejmosť.

Ako ste spokojný s vlastnými výkonmi?
Snažím sa hrať čo najzodpovednejšie v obrane a keď sa dá, vymyslieť niečo aj v ofenzíve. Trápi sa však celé mužstvo a prenáša sa to aj na mňa. Že som ešte neskóroval, tým sa vôbec nezaoberám. Gól príde.

S vyťaženosťou ste spokojný?
Nemôžem sa sťažovať, hrávam veľa. Som vďačný za každú jednu minútu, každé striedanie. Snažím sa na ľade vždy odovzdať všetko, čo viem.

Zapojili ste sa do celosvetovej akcie na podporu boja proti rakovine prostaty – zapustili ste si fúzy. Aké máte ohlasy na nový výzor?
Väčšina známych má zo mňa zábavu. Hovoria, že vyzerám ako Špinavý Sanchez.

Aký kostým ste zvolili na klubovej hallowenskej party?
Bol som jazdec na pštrosovi. Keď som chodil, vyzeralo to, akoby som na ňom jazdil. Myslím, že maska mala celkom úspech.

Kde strávite Deň vďakyvzdania?
Presúvame sa do Pittsburghu, takže budeme mať spoločnú tímovú večeru v hoteli. Viem, že pre Američanov je to veľmi významný sviatok, ale osobne ho nijako zvlášť neslávim a tento deň beriem ako každý iný.

Na Svetovom pohári sa možno objaví zmiešané mužstvo európskych krajín. Pozdáva sa vám takáto alternatíva alebo ste jej odporcom?
Je to úplná somarina! Nech hrá na Svetovom pohári normálne osem krajín a nie nejaké zmiešané mužstvá.

Môže pri rozhodovaní hráčskej asociácie NHLPA zavážiť slovo slovenských hráčov z ligy?
Netuším. Síce sa o Svetovom pohári medzi hráčmi hovorí, ale detaily nevieme ani my.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Sekera #Carolina Hurricanes