Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kings predĺžili víťaznú sériu, Rangers strelili dva góly za štyri sekundy

Aj bez zraneného Mariána Gáboríka sa hokejistom Los Angeles darí. V nedeľňajšom stretnutí NHL zdolali 2:1 Minnesotu a zaznamenali štvrté víťazstvo za sebou.

20.10.2014 07:06
Dustin Brown, Marc Scandella Foto: ,
Kapitán Los Angeles Kings Dustin Brown bojuje o puk s obrancom Minnesoty Marcom Scandellom.
debata

Opäť sa strelecky presadil „útok 70“ vedený Jeffom Carterom s číslom 77 na drese, keď sa o góly postarali mladíci Tyler Toffoli (73) a Tanner Pearson (70). Jonathan Quick pustil len jeden gól zo 41 striel hosťujúcich hráčov.

Gáborík, bývalý hráč Minnesoty, vynechal tretí zápas pre zranenie a Kings okrem neho chýba aj obranca Jake Muzzin. Kings v posledných 245 minútach inkasovali len trikrát a vrátili sa k tomu, čo ich doviedlo k víťazstvu v Stanleyho pohári – výborná práca najmä v oslabení a skvelý Quick.

„Myslím si, že sme mali hru pod kontrolou, Quick bol fantastický, čo ale nie je žiadnym prekvapením. S naším výkonom ale môžeme byť spokojní,“ povedal útočník Wild Zach Parise. Podobne sa vyjadril aj Thomas Vanek. „Nič by som nemenil na našom výkone, chýbali len góly. Quick je brankár svetovej kvality a dnes to ukázal.“ Nicklas Bäckström, ktorý po operácii nastúpil na prvý zápas od januára, čelil len 16 strelám domácich hráčov.

Ešte o jeden víťazný zápas viac v rade ako Los Angeles má za sebou Anaheim, ktorý zdolal po dvoch góloch obrancu Samiho Vatanena v presilovkách 3:0 St. Louis. Svoj prvý shutout v kariére zaznamenal Frederik Andersen a je len druhým brankárom v histórii NHL po Rossovi Brooksovi, ktorý z prvých 30 štartov v NHL vyhral 25.

Prvú prehru v základnom hracom čase utrpelo San Jose. Po sobotňajšej výhre 4:2 v New Jersey nedalo v Madison Square Garden New Yorku Rangers ani gól a prehralo 0:4. Domáci rozhodli o svojom triumfe dvoma gólmi v poslednej minúte druhej tretiny. Podarilo sa im ich dať v priebehu štyroch sekúnd, čím vytvorili nový klubový rekord. Jeden z nich vsietil Rick Nash, so siedmimi zásahmi najlepší strelec súťaže. „Podali sme asi najkvalitnejší výkon v tejto sezóne a zaslúžene zvíťazili. Aj napriek navonok jednoznačnému výsledku to bol ťažký a vyrovnaný zápas, súper nám toho veľa nedovolil. Naša hra sa zlepšuje každým duelom,“ uviedol brankár Henrik Lundqvist, ktorý si pripísal už 51. čisté konto v NHL. Vďaka 33 úspešným zákrokom ho vyhlásili za tretiu hviezdu duelu.

Hokejisti Winnipegu podľahli na domácom ľade Calgary 1:4 a pripísali si štvrtú prehru v rade. Český brankár Jets Ondřej Pavelec inkasoval štyrikrát z 29 striel, čo je po piatich zápasoch v sezóne jeho najhoršia bilancia.

Pre dvadsaťsedemročného odchovanca Kladna sa pritom zápas nezačal zle. V prvej tretine zlikvidoval všetkých šesť striel, udržal si nulu a Jets vďaka gólu Marka Scheifela viedli 1:0. Lenže hostia v druhej tretine troma gólmi počas dvanástich minút otočili skóre vo svoj ​​prospech a keď v úvode tretej časti pridali štvrtý gól, bolo rozhodnuté.

Sumáre NHL:
Los Angeles – Minnesota 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Góly: 14. Toffoli (M. Richards, Voynov), 43. Pearson (Toffoli, J. Carter) – 47. Cooke (R. Carter, Fontaine)

New York Rangers – San Jose 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Góly: 34. Hagelin (J. Moore, D. Moore), 40. St. Louis, 40. Rick Nash (D. Moore), 48. Hayes

Anaheim – St. Louis 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Góly: 2. Beleskey (Rakell) 18. Vatanen (Silfverberg, Getzlaf), 36. Vatanen (Getzlaf, Fowler)

Winnipeg – Calgary 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
Góly: 11. Scheifele (Wheeler, Perreault) – 27. Wideman (Stajan, Russell), 31. Gaudreau (Colborne, Raymond), 33. Raymond (Gaudreau, Wideman), 44. Brodie (Bäcklund, Raymond)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #San Jose Sharks #Minnesota Wild