Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojovník Sekera chce hrať. Som rád, že si nezlomil väz, vraví kouč

Zranenie slovenského obrancu Caroliny Andreja Sekeru po škaredom náraze na mantinel napokon nie je vážne a bojnický rodák by mohol nastúpiť už vo štvrtok proti New Yorku Rangers.

16.10.2014 12:45
debata
zväčšiť Obranca Caroliny Andrej Sekera (vľavo) v súboji... Foto: SITA/AP, Jay LaPrete
Andrej Sekera, Matt Calvert Obranca Caroliny Andrej Sekera (vľavo) v súboji Matt Calvertom z Columbusu.

Definitívne sa o jeho štarte rozhodne až krátko pred stretnutím. Sekera si pri nekontrolovanom páde nič nezlomil, čo potvrdili aj röntgenové vyšetrenia. Neutrpel ani otras mozgu.

„Bolí ho to. Aj dnes chcel ísť na ľad a skúsiť korčuľovať pred tréningom. Nemyslím si však, že by to bolo rozumné. Dali sme mu voľno, budeme ho dennodenne pozorovať a v New Yorku jeho stav prehodnotíme,“ povedal pre WRALSportsFan.com tréner Hurricanes Bill Peters.

Sekera pre zranenie nedohral utorkové stretnutie NHL svojej Caroliny proti Buffalu, ktoré vyhrali hostia 4:3 po nájazdoch. Sekera sa nedobrovoľne porúčal z ľadu už v 13. min zápasu (odohral 5:12 min), keď po páde v rýchlosti rukami a čelom tvrdo narazil do mantinelu za bránkou Hurricanes. Pokúšal sa zabrániť útočníkovi hostí Marcusovi Folignovi v strelení gólu, ten však napokon otvoril skóre zápasu a slovenský obranca musel po prudkom náraze na pozorovanie do nemocnice. Sekera stratil v rýchlosti kontrolu nad svojím pohybom po tom, čo zakopol o brankára Cama Warda.

Náraz Andreja Sekeru do mantinelu

„Je to veľký bojovník. Proti Rangers chce hrať. Poviem to tak, je možné, že nastúpi,“ doplnil Peters, ktorý si nechcel pozrieť incident na videu. „Som rád, že si nezlomil väz,“ priznal kouč.

Carolina hrá momentálne bez viacerých kľúčových hráčov, akými sú Eric Staal, Jordan Staal, Jeff Skinner či Patrick Dwyer. Server CBC Sports pripomína, že strata Sekeru by mohla mať pre Hurricanes zlé následky, keďže ide o jedného z najvyťažova­nejších a zároveň najproduktívnejších hráčov tímu. V lanskej sezóne sa 28-ročný slovenský reprezentant prezentoval 11 gólmi a 33 asistenciami v 74 zápasoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Sekera #Carolina Hurricanes