Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kopecký: Rád by som s Floridou vyhral Stanley Cup

Hokejista Tomáš Kopecký, dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára, zatiaľ v drese Floridy Panthers čaká na prvé víťazstvo v novom ročníku NHL. "Doplácame na vylúčenia," vraví slovenský reprezentant.

13.10.2014 12:00
Tomáš Kopecký Foto: ,
Tomáš Kopecký.
debata

Čo hovoríte na začiatok sezóny?
Nevyšiel nám podľa predstáv. V prvej tretine sme dostali štyri góly – a bolo po zápase. Hovorili sme si, že sa musíme vyvarovať vylúčení, na ktoré sme doplatili aj v prvom zápase v Tampe. Nedali sme góly v našich presilovkách, súper ich využil lepšie.

Florida má nového trénera i niektorých nových hráčov. Poznačilo to neúspešný začiatok?
Stále sa ešte trochu hľadáme. Čím viac zápasov odohráme, tým viac sa zohrávame. Aj herný systém, ktorý od nás tréneri vyžadujú, sa bude zlepšovať.

Ako ste na tom zdravotne? Zranenie hlavy z olympijského turnaja je už miunulosťou?
Cítim sa vynikajúco, dlho som sa takto dobre necítil. Mal som super leto. Takmer päť mesiacov som sa pripravoval. Kondične som na tom výborne, zdravotne takisto. Dúfam, že to tak vydrží celú sezónu.

Kedy ste začali v lete naplno zaberať?
V máji. Od polovice februára do začiatku apríla som mal prestávku vynútenú zranením.

S Čechom Tomášom Fleischmannnom by ste mali byť lídrami ofenzívy. Budete?
Nezaťažujem sa tým. Hrám svoju hru, či som na ľade desať, pätnásť alebo dvadsať minút. Tréneri vedia, čo môžu odo mňa očakávať, poznajú moje prednosti.

Po tejto sezóne sa vám skončí zmluva. Vníma to hráč inak, keď bojuje o nový kontrakt?
Je to trochu iné. Niekde v pozadí to je. Rád by som tu ostal. Už som dosť starý na to, aby som vedel, že hokej v NHL je veľký biznis. Uvidíme, čo sa bude diať, či ma vymenia alebo nie, prípadne kam. Rád by som však vybojoval Stanley Cup s Floridou.

Máte nejaký tím v NHL, proti ktorému sa osobitne motivujete, prípadne sa naň tešíte?
Minnesota. Proti nej sa mi vždy darilo, verím, že to tak bude aj teraz. A že ešte k nej nejaké tímy pribudnú.

Prišli ste pred sezónou na Floridu skôr kvôli deťom a ich povinnostiam v škole?
Áno. Prišli sme uprostred augusta. Mne to aj vyhovuje, mohol som sa lepšie pripravovať, než keby som ostal na Slovensku. Tam sme rozlietaní, zúčastňujeme sa rôznych podujatí. Tu je to pokojnejšie, sme sami pre seba a pre rodinu. Deti začali školu v polovici augusta.

Hrajú aj synovia hokej?
Starší hrá hokej a začal aj s golfom. Veľmi ho baví. Mladší je veľký fanúšik futbalu, skúša uspieť v ňom.

V lete ste robili poľovnícke skúšky. Bolo náročné ich zvládnuť?
Bolo to veľmi náročné. Musel som preštudovať sedem kapitol. Každá má približne 250 otázok. Najmä rôzne vyhlášky sa často menia.

Vytiahnete nejaký poľovnícky zážitok?
Hmm. Raz som mal namále, skoro ma prevalcoval diviak. Nebolo mi všetko jedno. Bol odo mňa dva metre, odháňal psa. Poľovačky sú najmä o zážitkoch, ani nie tak o úlovkoch. Mám veľa kamarátov mimo hokeja, udržiavam s nimi kontakt aj počas sezóny. Posielajú mi fotky.

Ako ste sa dostali k poľovačke? Zdedili ste gény po niekom z rodiny?
Nie, z rodiny nik nebol poľovník. Priviedol ma k tomu nebohý Paľko Demitra. Štyri roky som s jeho partiou chodieval do lesa, rád som pozoroval, čo sa deje vôkol. Raz mi napadlo – čo tak urobiť si skúšky. Po zranení v Soči som mal takmer dva mesiace trošku voľno. Mohol som mozog trochu zaťažiť, pomaličky som sa učil. Každý týždeň jednu kapitolu. Začalo ma to baviť, stal som sa fanatikom.

Aj ste niečo už strelili? Máte nejakú trofej?
Trofej zatiaľ nie. Podarilo sa mi streliť lanštiaka a výradového srnca. To som bol rád. Najkrajšie poľovnícke obdobie je teraz na jeseň, no už sa začala sezóna, svojmu koníčku sa nemôžem venovať. Dúfam, že keď skončím kariéru, dostanem sa na ruju.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Kopecký #Florida Panthers