Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sekera: Chcem si udržať výkonnosť z minulej sezóny

Premiérová sezóna v Caroline mu vyšla na výbornú. Pravidelne nastupoval v prvej obrane, utvoril si osobné maximá v góloch i asistenciách v zámorskej NHL a patril medzi opory Hurricanes.

09.10.2014 16:54
Andrej Sekera, Matt Calvert Foto: ,
Obranca Caroliny Andrej Sekera (vľavo).
debata

V novom ročníku by na svoje výkony rád nadviazal. "Dôležitejšie ako moje štatistiky sú však víťazstvá,“ tvrdí slovenský reprezentačný obranca Andrej Sekera.

Ako ste sa cítili počas prípravných zápasov?
Každým ďalším to bolo lepšie a lepšie. Dostali sme sa do tempa a vyskúšali sme si herné situácie, ktoré sa v tréningu nacvičiť nedajú. Kondične aj psychicky sa cítim dobre. Dúfam, že to tak bude pokračovať aj v súbojoch v základnej časti. Prípadne sa ešte zlepšovať.

S kým ste nastupovali v obrannej dvojici?
Asi tri zápasy som odohral s Justinom Faulkom. Spolu sme hrávali celú minulú sezónu a malo by to tak ostať aj teraz. Zvykli sme si na seba a vieme, čo môžeme od druhého očakávať. Spolupracuje sa mi s ním vynikajúco.

V závere minulej sezóny ste si poranili brušné svalstvo a museli na operáciu. Zdravotne ste už v poriadku?
Brucho drží. Všetko funguje, ako má. Takže som spokojný. Operovali ma v polovici apríla, dva týždne som rehabilitoval v Amerike a potom som sa presunul domov.

V Caroline vás čaká druhá sezóna. Na čo sa najviac tešíte?
Na to, že to všetko už vypukne, dostaneme do sezónneho zápasového rytmu a cestovania. Chcem odohrať čo najviac zápasov, byť zdravý a dostať sa do play off. Taký cieľ má každý hráč v každom tíme. Nesmieme prehrávať veľa zápasov za sebou, ako sa nám to stávalo v predošlom ročníku. Tri sme vyhrali a päť prehrali. To nie je dobré.

Ako sa zmenil tím Caroliny?
Mužstvo zostalo s výnimkou dvoch-troch útočníkov rovnaké ako v minulej sezóne. V defenzíve máme ôsmich hráčov, ktorí sú pripravení hrať. K tomu štyri dobré útoky. Žiaľ, zranený Jordan Staal nám bude chýbať minimálne do Vianoc a teraz sa k nemu s otrasom mozgu pridal aj Jeff Skinner. Nevieme, ako dlho bude mimo. Tým to budeme mať v úvode sezóny ťažšie. Ostatní chalani musia poriadne zabrať.

Dávate si pred štartom ročníka aj individuálne méty?
Vôbec nie. Vždy idem do zápasu rovnako – s cieľom čo najviac pomôcť tímu. Bez ohľadu na to, či mám na konte nula, desať alebo štyridsať bodov. Každé striedanie pôjdem naplno. Dôležité je vyhrať a byť zdravý, nie to, či strávim na ľade pätnásť alebo dvadsať minút.

Očakávania klubu i fanúšikov však budú vysoké. Ste pripravený ich naplniť?
Určite nechcem ísť výkonmi dole. Niekedy sa však darí viac, inokedy menej. Veľa ľudí sa pozerá na hráčov len cez bodovanie, ale nevidia, či v zápase robia aj čiernu prácu. Minulý rok mi to tam padalo, mal som aj šťastie. Taký je šport. Budem sa snažiť hrať rovnako. Uvidíme, ako to dopadne.

Kedy ste sa presunuli zo Slovenska do Raleighu?
Prišiel som šiesteho septembra, takže som týždeň pred štartom kempu trénoval s chalanmi, ktorí už boli v meste. Bývanie mám rovnaké ako naposledy.

Vlani za vami v úvode sezóny prišli rodičia. Prídu aj teraz?
Asi až po Novom roku. V úvode na to nemáme vhodný rozpis zápasov.

Marko Daňo si vybojoval miesto v prvom tíme Columbusu. Čo na to hovoríte?
Je to vynikajúce. Prajem mu to. Marko je mladý hráč, tvrdo na sebe pracuje. Ukázal, že vie hrať hokej. Držím mu palce, aby sa v tíme udržal čo najdlhšie a herne rástol. Má za sebou výbornú prípravu. Dôležité je, aby mu slúžilo zdravie, ostatné príde.

Niektorí nádejní slovenskí hokejisti putovali na farmu. Je náročné sa s takou situáciou vyrovnať?
Všetkým som držal palce, aby sa dostali do prvého tímu a slúžilo im zdravie. Poznám to z vlastnej skúsenosti, že nie vždy vám stačí, aby ste naplno makali a vydali zo seba to najlepšie. Niekedy vás aj napriek tomu pošlú na farmu. Musíte to vziať ako fakt a byť ešte viac motivovaný v AHL ukázať, že patríte do NHL. Hovorí sa, že všetko máte vo vlastných rukách, ale v kempoch NHL to úplne neplatí.

Andrej Meszároš sa presťahoval do Buffala, kde ste v minulosti dlhšie pôsobili. Dávali ste mu nejaké rady?
Bavili sme sa o tom hneď po jeho podpise zmluvy. Vravel som mu, že v klube ani meste určite nebude mať žiaden problém. Potvrdilo sa, už má bývanie.

Ako ste využili pár voľnejších dní od skončenia prípravných zápasov?
Úplné voľno sme mali len v pondelok. Dobre som sa vyspal, najedol, urobil si nákup a šiel s chalanmi na obed. Podebatovali sme a zašli do kina. Oddýchol som si. Zvyšné tri dni sme poctivo trénovali a pracovali na našom systéme. Už sa tešíme na Islanders.

Na čom ste boli v kine?
Na Equalizeri s Denzelom Washingtonom.

Spokojný?
Bol to taký klasický film s Denzelom. Dalo sa to pozerať. Lepšie ako sedieť doma (smiech).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Sekera #Carolina Hurricanes