Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kopecký: Kondične som na tom tak dobre ešte nebol

Slovenský hokejový útočník Tomáš Kopecký sa už vo štvrtok môže vrátiť do súťažného diania po viac ako sedemmesačnej pauze zavinenej otrasom mozgu z olympijského turnaja v Soči.

08.10.2014 16:04
kopecký, radosť, winchester Foto: ,
Tomáš Kopecký.
debata

Tridsaťdvaročného odchovanca Dukly Trenčín čaká s jeho tímom Florida Panthers duel proti rivalovi Tampe Bay Lightning. Dvojnásobný držiteľ Stanleyho pohára verí, že po nevydarenom predchádzajúcom ročníku sa „panteri“ prebojujú do play-off, aj keď prípravné obdobie tieto plány výsledkovo príliš nenapĺňali.

„Dúfam, že v základnej časti to bude presný opak a budeme vyhrávať. Musíme od začiatku zbierať body, pretože na konci sa bude rátať každý jeden bodík. Čo sa týka mňa osobne, tak som očakával, že v príprave dostanem viac priestoru na ľade, keďže som mal dlhú prestávku, ale tréneri stavili viac na mladíkov. Už sa teším na štart ligy a zápasy,“ povedal pre svoj oficiálny web Tomáš Kopecký, podľa ktorého je najväčšou slabinou Floridy hra v početnej výhode.

V predchádzajúcej sezóne patrili Panthers k najslabším tímom celej profiligy, no tento prívlastok chcú na Floride zmeniť. „Cieľ je postúpiť do play-off, iný ani byť nemôže. Máme na to 82 stretnutí, aby sme si zaistili účasť medzi najlepšími. Musíme zachytiť úvod súťaže, pretože ťažko sa potom naskakuje do rozbehnutého vlaku, ak prehráte prvé zápasy. Ako som spomínal, každý bod bude dôležitý, každý jeden duel musíme brať, akoby to bol zápas play-off,“ pokračoval skúsený center či krídelník.

Po dlhej prestávke zavinenej zranením sa Kopecký cíti dobre. „Z kondičnej stránky asi najlepšie v kariére. Mal som dlhý oddych, od apríla trénujem, takže sa naozaj cítim vynikajúco,“ dodal vicemajster sveta z Helsínk 2012.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Kopecký