Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kluby NHL nikdy neboli zdravšie, rozširovanie súťaže sa nechystá

Tridsiatka klubov hokejovej NHL nikdy nebola zdravšia, v lepších rukách a stabilnejšia. Takto zhodnotil stav súťaže pred stredajším začiatkom novej sezóny jej komisár Gary Bettman,

08.10.2014 13:34
Ovečkin, Crosby Foto: ,
Stret najväčších hviezd NHL - Alexandra Ovečkina a Sidneyho Crosbyho.
debata

Severoamerických miest, ktoré by chceli vstúpiť do elitnej hokejovej spoločnosti, je podľa neho veľa, ale rozširovanie sa v dohľadnom čase nechystá. Všelijaké chýry pripisuje ozvenám letného uhorkového obdobia športových žurnalistov.

Pred tým, ako na mapu NHL pribudne nový klub, sa bude musieť vedenie súťaže vážne zamyslieť. Nájsť odpoveď na otázku, kde je strop expanzie a do akej miery by to ovplyvnilo kvalitu ponúkaného produktu. "Budeme musieť pristúpiť k analýze, aká tu ešte nebola. Nemáme na stene žiadne poradie kandidátov.

Pozorne počúvame, registrujeme prejavy záujmu, ale v tejto chvíli je to celá naša práca v tejto oblasti," uviedol Bettman. Tvrdí, že nevidí dôvod ani na zmenu adresy niektorého z klubov. Ani v prípade Coyotes, ktorí boli podľa periodika Seattle Times jeden hlas mestskej rady Glendale City od sťahovania do Seattlu. Napokon hlasovanie dopadlo 4:3 v prospech dohody o prenájme haly IceArizona.

„Takúto interpretáciu považujem za zveličenú. Zvažovali sme rôzne možnosti, ale tak blízko k jednej z nich sme sa nedostali. Seattle navyše nebol jediný kandidát, hoci o jeho kvalitách nepochybujeme,“ dodal Bettman.

Počet klubov NHL sa po rozmachu v 90. rokoch minulého storočia ustálil na 30 vstupom Columbusu Blue Jackets a Minnesoty Wild v roku 2000. Sťahovanie sa naposledy konalo v roku 2011, keď sa Atlanta Thrashers pretransformovala na druhú generáciu Winnipegu Jets.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL