Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojovník Halák si hokej užíva. Nikdy sa nevzdať, to je moja nátura, vraví

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák po sťahovacích tortúrach našiel začiatkom leta nový domov v New Yorku Islanders a verí, že sa v organizácii skutočne udomácni na dlhšie, veď s "ostrovanmi" podpísal kontrakt až na štyri roky za 18 miliónov dolárov.

24.09.2014 13:47
Jaroslav Halák Foto:
Jaroslav Halák.
debata

„Tých presunov bolo v poslednom čase skutočne dosť. Vymenil som za dva mesiace štyri tímy. Napokon prejavili záujem Islanders, získali na mňa práva z Washingtonu a som šťastný, že som tu,“ rozhovoril sa na webe Barclays Center 29-ročný gólman, ktorý by mal byť jednotkou tímu. Chrbát mu má kryť Kanaďan Chad Johnson.

Jednému „sťahovaniu“ sa však Halák nevyhne, Islanders odohrajú nadchádzajúcu sezónu ešte v stánku Nassau Coliseum, ale od ročníka 2015/2016 sa už usídlia v Barclays Center. Bratislavčan je jednou z viacerých kľúčových predsezónnych posíl tímu, ofenzívu vystužili Bielorus Michail Grabovskij (naposledy Washington) či Rus Nikolaj Kuľomin (Toronto). „Dostávam obrovskú príležitosť ukázať, že patrím do tejto ligy. Vždy bojujem, nikdy sa nevzdávam. To je moja nátura. Každý hráč, každý brankár si musí hokej užívať. To je dôvod, prečo beriete hokejku do ruky už ako dieťa – lebo je to zábava. Užívam si to, lebo viem, že som tu v Islanders chcený,“ dodal Jaroslav Halák.

Účastník ZOH vo Vancouveri 2010 aj Soči 2014 zažil búrlivý záver uplynulej sezóny. St. Louis ho vymenilo do Buffala, kde však neodchytal ani jeden zápas a zakrátko putoval na koniec ročníka do Washingtonu. Islanders s ním uzavreli kontrakt len tri týždne po tom, čo naňho získali práva z hlavného mesta.

Halák debutoval v NHL vo farbách Montrealu 18. februára 2007, súčasťou organizácie Canadiens bol do leta 2010. Potom s ním podpísali kontrakt St. Louis Blues. V profilige nastúpil na 272 zápasov v základnej časti, 144 z nich bolo víťazných. Odchovanec Ružinova má priemer 2,38 inkasovaného gólu pri 91,8-percentnej úspešnosti zákrokov. Celkovo odchytal 15 550 minút a má 30 shutoutov. V play off zasiahol do 23 duelov (10 víťazstiev).

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #New York Islanders