Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Selänne nedostane 10 miliónov dolárov, no Jokerit oňho stále bojuje

Hokejový útočník Teemu Selänne v prípade kladného rozhodnutia o pokračovaní kariéry nedostane v klube Kontinentálnej hokejovej ligy Jokerit Helsinki ročný plat vo výške 10 miliónov dolárov.

09.08.2014 14:02
Teemu Selänne Foto: ,
Teemu Selänne v drese Anaheimu.
debata

Sumu odmietol majiteľ fínskeho tímu Roman Rotenberg, ktorý však chce angažovať hráča do služieb mužstva.

„Na platy všetkých hráčov máme 10 miliónov dolárov za sezónu. A teraz by sme mali toľko zaplatiť jednému hokejistovi? Nechápem, kto a prečo vypustil túto fámu. Výška kontraktu so Selännem je tým posledným pri rokovaniach. Teemu je ikona fínskeho hokeja, chceme ho získať. Na projekte Jokeritu by sa podieľal najskôr ako hráč a potom aj na inej pozícii. Je dôležité mať podobnú osobu v mužstve,“ povedal v rozhovore pre Sovietskij Sport Rotenberg.

Ofenzívna megahviezda sľúbila, že rozhodnutie o prípadnom pokračovaní kariéry urobí už čoskoro. Selänne totiž po predchádzajúcej sezóne v NHL v tíme Anaheim Ducks oznámil, že končí s profesionálnym hokejom. Vzápätí však dostal ponuku od Jokeritu, s ktorým vstúpil do seniorského hokeja na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov minulého storočia. Pred niekoľkými dňami generálny manažér klubu Jari Kurri informoval, že Selänneho vždy veľmi radi privítajú v kabíne a je len na ňom, či sa rozhodne vrátiť do súťažného diania.

V zámorskej profilige absolvoval Selänne dovedna 1451 duelov základnej časti, v play-off pridal 130 štartov. Okrem Anaheimu hral aj za Colorado, San Jose a Winnipeg. S Ducks získal Stanleyho pohár v roku 2007. S fínskou reprezentáciou má striebro aj bronz z MS a spolu štyri medaily zo ZOH – jednu striebornú a tri bronzové. Okrem tímových úspechov nazbieral aj mnoho individuálnych cien vrátane Trofeje Maurica Richarda pre najlepšieho kanoniera základnej časti NHL v sezónach 1997/1998 a 1998/1999.

debata chyba
Viac na túto tému: #Teemu Selänne #Jokerit Helsinki