Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za zranenie protihráča na ľade musí zaplatiť 1,6 milióna dolárov

Federálny súd v Michigane nariadil bývalému hokejistovi Detroitu Red Wings v zámorskej NHL Kevinovi Millerovi zaplatiť 1,6 milióna dolárov za svoj hit z roku 2000 vo švajčiarskej najvyššej súťaži, ktorým ukončil kariéru inému hráčovi. Sudca Gordon Quist vyriekol rozsudok v prospech švajčiarskej poisťovacej spoločnosti.

08.06.2014 10:28
Kevin Miller Foto: ,
Kevin Miller.
debata

Miller pred 14 rokmi trafil Kanaďana Andrewa McKima tak nešťastne, že McKim padol hlavou na ľad. Hospitalizovali ho niekoľko týždňov s otrasom mozgu a ďalšími zraneniami. Američan Miller už predtým odmietol zaplatiť švajčiarskym orgánom tvrdiac, že si nemyslel, že rozsudok je právoplatný. Rodáka z Lansingu obvinili v roku 2004 a odsúdili ho za úmyselné ublíženie na zdraví a hrubú nedbanlivosť. Súd ho uznal kompletne zodpovedným za McKimove zranenia.

Podobný incident sa udial vo februári 2004 aj na klziskách NHL, keď krídelník Vancouveru Todd Bertuzzi napadol hráča Colorada Steva Moora, spôsobil mu otras mozgu a zlomil mu tri krčné stavce. Moore žaluje Bertuzziho a organizáciu Vancouver Canucks o 38 miliónov dolárov, kauza by sa mala dostať pred súd 8. septembra v Toronte. Bertuzziho vtedy suspendovali do konca ročníka a nehral ani vo výlukovej sezóne 2004/2005. Do hry sa vrátil v nasledujúcom ročníku. Bertuzzimu v roku 2006 uložili ročnú podmienku za ublíženie na zdraví a musel absolvovať 80 hodín verejnoprospeš­ných prác.

debata chyba
Viac na túto tému: #NLA #Kevin Miller