Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kopecký: Marián vynikajúco zapadol do tímu. Verím, že získa pohár

Koncom mája sa z Floridy presunul domov na Slovensko, naďalej však sleduje vyvrcholenie zámorskej NHL.

04.06.2014 18:00
Tomáš Kopecký Foto:
Tomáš Kopecký
debata

Dvojnásobný držiteľ Stanleyho pohára Tomáš Kopecký by veľmi doprial česť zdvihnúť nad hlavu prestížnu trofej aj svojmu dobrému kamarátovi Mariánovi Gáboríkovi, ktorý o ňu bojuje v drese Los Angeles vo finálovej sérii proti New Yorku Rangers. „Písal som si s Mariánom po siedmom zápase proti Chicagu. Poprial som mu veľa šťastia. Dúfam, že do Trenčína opäť privezie Stanleyho pohár,“ hovorí 32-ročný skúsený útočník Floridy Panthers.

Ako sa vám pozdáva zloženie finálovej dvojice?
Viac ma prekvapil postup New Yorku, lebo Rangers počas sezóny nepatrili medzi favoritov v našej konferencii. Západná konferencia je vyrovnanejšia, bolo tam viacero mužstiev, ktoré mali na to. Los Angeles sa do finále prebojovalo zaslúžene, najmä potom, ako otočilo prvú sériu so San Jose zo stavu nula tri. Vynikajúco im chytá brankár Quick, a to je v play off polovica úspechu.

Je pre zámorských fanúšikov finále medzi Kings a Rangers atraktívne?
Vo finále sa stretávajú tímy z dvoch veľkých metropol z oboch pobreží USA. To je pre Američanov príbeh, aký oni milujú.

Venujú médiá veľkú pozornosť Majovi Gáboríkovi, ktorý v minulosti pôsobil v New Yorku a teraz nastúpi vo finále proti Rangers?
Áno, je to jeden z motívov, o ktorom môžu médiá písať a zveličovať to. Po siedmom zápase proti Chicagu som Mariánovi písal. Poprial som mu veľa šťastia. Veľmi by som mu doprial, aby získal Stanleyho pohár. Už má za sebou peknú kariéru, ale výraznejší úspech mu chýba. Iste sám veľmi túži po pohári. Motiváciou navyše je práve to, že hrá proti „svojim“. Budem mu držať palce.

Ako vnímate jeho výkony v play off?
Vôbec ma neprekvapujú. Vidieť, že vynikajúco zapadol do mužstva. Skvele si sadli s Anžem Kopitarom, ktorý je vynikajúci center, jeden z najlepších v NHL. Vie skvele prihrať a Marián zas zakončiť.

Budete s ním v kontakte aj počas finále?
Sám viem, aké to počas finále je. Píše vám veľmi veľa ľudí, nemáte čas odpisovať každému, lebo sa sústreďujete najmä na hokej. Preto ho nebudem príliš vyrušovať, možno mu len pošlem nejakú sms-ku.

Komu dávate vo finále väčšie šance?
Viac verím Los Angeles. Videl som niektoré ich zápasy v úvode play off a majú štyri veľmi dobré formácie. Aj tretí a štvrtý útok sú veľmi nebezpečné a môžu rozhodovať zápasy. Okrem toho majú výborného brankára. Quick je jeden z najlepších v lige.

Na druhej strane stojí ďalšia brankárska hviezda Henrik Lundqvist. Ako dopadne jeho mikrosúboj s Gáboríkom?
Som presvedčený, že Mariánovi bude táto séria sedieť a bude sa mu dariť. Lundqvist raz od neho dostal päť gólov v jednom zápase a Majo ho prekonal aj v Zápase hviezd. Dúfam, že aj vo finále mu to tam bude padať. Dobre pozná Lundqvista i väčšinu ostatných hráčov Rangers. Mala by to byť jeho výhoda.

Kedy ste sa presunuli na Slovensko?
Koncom mája. Na Floride sa končí škola práve dnes, ale my sme staršieho syna vypýtali o dva týždne skôr, aby mohol v závere školského roka nabehnúť do vyučovacieho procesu na Slovensku a dokončil si ročník aj tu.

Na olympiáde v Soči ste utrpeli otras mozgu, po ktorom ste už v sezóne neodohrali žiaden zápas. Ako sa momentálne cítite?
Už je to lepšie, pomaly sa pripravujem na budúcu sezónu. Povedal by som, že už som zdravotne na sto percent v poriadku. Prvý mesiac po olympiáde som sa naozaj trápil – budil som sa s bolesťami hlavy. Nevedel som si oddýchnuť, bol som stále unavený. Prvý raz v kariére som pauzoval pre otras mozgu tak dlho. V Amerike som bol už aj na ľade. Deň pred posledných zápasom som sa zúčastnil na rozkorčuľovaní, ale ešte to nebolo optimálne a keďže sme už nemali šancu na play off, tak sme to nesilili a do zápasu som už nezasiahol.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Kopecký