Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sklamaný Handzuš chce pokračovať, v Chicagu už zrejme nie

Slovenský hokejový útočník Michal Handzuš neobháji v tejto sezóne s klubom zámorskej NHL Chicago Blackhawks triumf v Stanleyho pohári. Po neúspechu však nechce banskobystrický rodák ukončiť svoju kariéru.

04.06.2014 13:36
Michal Handzuš Foto: ,
Michal Handzuš (vľavo).
debata

Tridsaťsedemročný center cíti po eliminácii vo finále Západnej konferencie v súboji s Los Angeles Kings sklamanie, ktoré mu dodáva hlad po ďalších úspechoch na ľade.

„Momentálne prežívam sklamanie z toho, že sme sa neprebojovali ďalej a že som nehral tak dobre, ako by som chcel a ako dokážem,“ uviedol Handzuš pre portál ESPNChicago.com a pokračoval: „Stále milujem túto hru a som lačný po úspechu. Počas letných mesiacov budem tvrdo pracovať. Viem, že sa môžem opäť dostať do dobrej kondície. Počas ostatných troch sezón sa o pokračovaní v hokeji rozhodujem z roka na rok. Neviem, čo sa stane v nasledujúcej sezóne, ale mám túžbu hrať. Uvidíme, či sa mi podarí ju naplniť.“

V play-off 2013 patril banskobystrický rodák medzi lídrov „jastrabov“, na svojom konte mal jedenásť kanadských a sedem plusových bodov. V rámci tohtosezónneho play-off získal tri body a osem „mínusiek“. Pod Handzušove výkony v sezóne sa negatívne podpísala absencia letnej prípravy a operácie kolena a zápästia.

„Nechcem sa vyhovárať. Samozrejme, to, že som nemohol absolvovať letnú prípravu v obvyklom režime, zohráva svoju úlohu. Keďže som musel podstúpiť operácie, nemohol som počas celého leta takmer nič robiť, čo mi rozhodne neprospelo. Počas sezóny som drel, aby som sa dostal do formy, ale nepodarilo sa mi to tak, aby som mohol byť spokojný,“ vyhlásil bývalý hráč San Jose, Los Angeles, St. Louis, Phoenixu a Philadelphie a na margo tímu dodal: „Nehral som dobre. Bol som členom výnimočného mužstva, no nepomohol som chlapcom. Je to veľké sklamanie.“

Odchovanec Banskej Bystrice, ktorého v roku 1995 draftovalo St. Louis, bude od 1. júla neobmedzený voľný hráč a môže po ňom siahnuť akýkoľvek klub NHL. Zámorskí hokejoví odborníci nepredpokladajú, že Chicago ponúkne slovenskému útočníkovi novú zmluvu. Slovenský zakončovateľ sa podľa vlastných slov dosiaľ s vedením klubu nerozprával o svojej hokejovej budúcnosti.

„V prípade, že nebudem v Chicagu pokračovať, zapamätám si toto obdobie ako najkrajšie v kariére. Ak niekde vyhráte pohár, vždy to bude pre vás špeciálne miesto. Bola tu najlepšia partia chlapcov, s akými som hral,“ uzavrel Michal Handzuš.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #Chicago Blackhawks