Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Gáboríka si treba dávať obzvlášť pozor

Hokejisti Chicaga opäť nedotiahli dobre rozohratý duel do úspešného konca. V noci na nedeľu prehrali v Los Angeles 3:4 a vo finálovej sérii Západnej konferencie prehrávajú 1:2 na zápasy.

26.05.2014 08:00
Michal Handzuš Foto:
Michal Handzuš.
debata

"Vidieť, že proti sebe nastupujú dve výborné mužstvá. Domáci dali dva góly v druhej tretine, dovtedy sme hrali dobre. Potom sme mali pár šancí my aj oni. Štvrtý gól pridali v polovici tretej tretiny tesne po skončení presilovky. Odskočili nám na dva góly a už to bolo veľmi náročné,“ priznal po treťom súboji center Blackhawks Michal Handzuš.

V zápase ste mali dostatok presilových hier, ktoré ste nevyužili, hoci väčšinou sú vašou silnou stránkou. V čom bol problém?
Ostatné dva zápasy rozhodli práve presilovky a oslabenia. V oslabeniach góly dostávame a v presilovkách ich nedávame. Musíme to v najbližšom zápase napraviť.

V druhom stretnutí ste prišli o dvojgólový náskok. Čo ste si po jeho stretnutí povedali?
Že ide len o jeden zápas a nič sa nedeje. Kings dali trošku šťastný gól na konci druhej tretiny, potom mali k dispozícii dve presilovky na začiatku tretej. Väčšinou hráme v oslabení dobre, ale vtedy sme dostali dva góly a oni sa dostali na koňa. Snažili sme sa zvrátiť stav, útočili sme, ale oni nás trestali z protiútokov. To sa niekedy stáva. Nemalo to však žiaden vplyv na tretí duel.

Aké náročné je naháňať sa na ľade s Mariánom Gáboríkom?
Maja je ťažké chytiť. Je veľmi rýchly, má výborné ruky i strelu. Musíme si na neho dávať pozor.

Čo musíte zmeniť, aby ste uspeli vo štvrtom súboji?
Nemôžeme dostať štyri alebo šesť gólov a čakať, že vyhráme. Musíme lepšie zvládnuť presilovky a ubrániť oslabenia. Brániť súpera trošku tesnejšie. Nemáme za sebou zlý zápas, ale na také dobré mužstvo to jednoducho nestačilo.

V hľadisku stále vidieť ľudí v drese Los Angeles s vaším menom na chrbte. Ako si spomínate na pôsobenie v organizácii Kings?
Mám pocit, že to bolo už veľmi dávno, ale boli to pekné štyri roky. Keďže sme hrali s LA play off aj vlani, tak to už nijako špeciálne neprežívam.

Videli ste nejaké zápasy Slovenska na šampionáte v Minsku?
Len polovicu zápasu s Kanadou. Z ostatných som si pozrel zostrihy a prečítal si o nich na internete. Myslím si, že chlapci hrali celkom dobre. Mali sme mladé družstvo, chalani veľa korčuľovali, ale chýbali im skúsenosti. Stratili nejaké zápasy v tretích tretinách. Dá sa však na ich vystúpení v Minsku stavať.

Miroslav Šatan oznámil po poslednom zápase koniec kariéry. Ako ste na to reagovali?
Miro bol vynikajúci hráč a ešte stále je. Pochopiteľne, je škoda, že končí, ale vek nezastavíš. Zažili sme spolu pekné chvíle v reprezentácii, keď sme vyhrali majstrovstvá sveta a dvakrát skončili druhí. Budem mať na neho len pekné spomienky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #Chicago Blackhawks