Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák by mal zarobiť 18 miliónov USD, chce byť jednotkou

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák by mal počas štyroch sezón v New Yorku Islanders zarobiť 18 miliónov dolárov.

23.05.2014 12:06
Jaroslav Halák Foto:
Jaroslav Halák.
debata

Bratislavský rodák sa s vedením tímu z Long Islandu dohodol na novej zmluve len tri týždne po tom, čo Islanders získali naňho práva od Washingtonu. Dvadsaťdeväťročný gólman tak nevyskúša trh s voľnými hráčmi, kam mohol zamieriť po 30. júni.

„Myslím si, že je to skvelá vec, som nadšený. Islanders majú dobrú skupinu mladých hráčov, ktorí sa budú zlepšovať a mužstvo bude rásť,“ povedal po podpise zmluvy s Islanders Halák, ktorý je momentálne v Bratislave. Slovák odchytal v NHL 144 víťazných zápasov, v lige má zatiaľ priemer 2,38 inkasovaných gólov na zápas a 91,8 % úspešnosť zákrokov. „Som vzrušený, je to pre mňa veľká šanca. Pri rozhodovaní bolo plusom, že som poznal Ľubomíra Višňovského. Je to veľmi dobrý chalan a kamarát,“ doplnil Halák.

Účastník olympijských turnajov vo Vancouveri 2010 a Soči 2014 by mal byť v Islanders jednotkou. O dvojke sa rozhoduje, generálny manažér Garth Snow sa snaží na tento post získať Jevgenija Nabokova. „Mám už 29 rokov a viem, aké je to byť tímovou jednotkou. Chcem sa stále zlepšovať a dokázať, že môžem byť číslom jeden,“ poznamenal Halák.

Odchovanec ružinovského hokeja má za sebou zaujímavú sezónu – začal ju v St. Louis Blues, koncom februára ho klub vymenil do Buffala, odkiaľ sa bez odchytaného duelu pobral po piatich dňoch do Washingtonu. Prvého mája ho Capitals zase vymenili do New Yorku k Islanders a teraz predĺžil kontrakt, pretože ten súčasný vyprší 30. júna.

Jaroslav Halák doteraz v základnej časti NHL odchytal 272 zápasov za Montreal, St. Louis a Washington, v play-off pridal 23 štartov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #New York Islanders