Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa dvakrát asistoval, Gáborík vyšiel naprázdno. Chicago - LA 3:1

Hokejisti Chicaga vstúpili víťazne do finálovej série Západnej konferencie NHL, keď si v nedeľu na svojom ľade poradili s Los Angeles 3:1.

18.05.2014 23:54 , aktualizované: 19.05.2014 09:22
Chicago, Marián Hossa, radosť Foto: ,
Radosť hokejistov Chicaga.
debata

Rozhodujúci gól strelil za stavu 1:1 v 32. min obranca Duncan Keith. Slovák Marián Hossa pomohol tímu k výhre dvoma asistenciami. Najskôr prihrával v 15. min pri presilovke na úvodný presný zásah Brandona Saada a potom v 57. min sa dostal do prečíslenia a presne prihral Jonathanovi Toewsovi, ktorý pridal poistku na 3:1. Medzitým vyrovnal Tyler Toffoli v úvode druhej tretiny na 1:1 a potom skončila za Jonathanom Quickom tečovaná strela Keitha.

Videozostrih zo zápasu Chicago - Los Angeles.

Chicago a Los Angeles sú vo vzájomnom konferenčnom finále druhý rok po sebe, vlani uspeli Blackhawks 4:1 na zápasy. V nedeľu ich podržal Corey Crawford, ktorý mal 25 úspešných zákrokov. Hráči Kings boli aktívni najmä v druhej tretine, ktorú vyhrali na strely 17:6, ale dostavil sa len jeden úspech. V tretej tretine už dominovala obrana Chicaga, ktorá povolila súperovi iba štyri strely. „Najdôležitejšie je, aby si človek veril a bol maximálne koncentrovaný. Pomohli mi aj spoluhráči,“ poodhaľoval tajomstvo dobrého výkonu Crawford.

Marián Hossa odohral celkovo 17:40 min, v štatistikách pri jeho mene svietia dve asistencie, jeden plusový bod a tri strely. Michal Handzuš mal šesťdesiatpercentnú úspešnosť na vhadzovaniach, na ľade strávil 17:26 min a rozdal tri bodyčeky. Takmer podobnú minutáž ako krajania mal na opačnej strane Marián Gáborík, najlepší strelec play-off ohrozil bránku Blackhawks trikrát.

Kanaďan Toews sa tešil z gólu v zápase dvakrát, ale v 24. min za stavu 1:0 mu rozhodcovia pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku neuznali prvý presný zásah. „Snažil som na to rýchlo zabudnúť. V týchto dueloch nemôžete myslieť na nepriaznivý výrok rozhodcov pre váš tím. Odmena sa neskôr dostavila,“ povedal Toews.

V kabíne Los Angeles zavládlo sklamanie, hráči však presne vedeli, kde robili chyby. „Musíme zlepšiť dôraz pred bránkou, ich brankárovi ešte viac znepríjemniť život. Mali sme síce dosť striel, ale nikto neclonil a gólman všetko videl,“ povedal útočník LA Anže Kopitar.

V poradí druhý zápas finálovej série Západnej konferencie sa hrá v Chicagu v stredu. „Domáce prostredie je dôležité. Bude to ešte dlhá séria a ak chceme postúpiť, musíme najmä doma vyhrávať. Máme za sebou prvý dôležitý krok,“ uviedol útočník Blackhawks Brandon Saad.

Finále Západnej konferencie NHL

Chicago – Los Angeles 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) – stav série 1:0
Góly: 15. Saad (Leddy, MARIÁN HOSSA), 32. Keith (Saad, Kruger), 57. Toews (Oduya, MARIÁN HOSSA) – 25. Toffoli (Pearson, J. Carter)
Marián Hossa odohral 17:40 min, mal 2 asistencie, 1 plusový bod, 3 strely, Michal Handzuš (obaja Chicago) odohral 17:26 min, mal rozdal 3 bodyčeky a mal 60-percentnú úspešnosť na vhadzovaniach, Marián Gáborík (LA) odohral 17:47 min, mal 1 mínusový bod, 3 strely.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #Marián Hossa #Marián Gáborík #Chicago Blackhawks #Los Angeles Kings