Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boston vyrovnal sériu. Fraser rozhodol v predĺžení pri premiére v play off

Hokejisti Bostonu zvládli dôležitý štvrtý duel série druhého kola play off Východnej konferencie zámorskej NHL na ľade Montrealu. Vyhrali 1:0 po predĺžení a vyrovnali stav série na 2:2.

09.05.2014 06:41 , aktualizované: 06:58
Boston Bruins, radosť, Matt Fraser, Dougie... Foto: ,
Matt Fraser (25) sa teší z víťazného gólu v predĺžení spoločne s Dougiem Hamiltonom.
debata

O triumfe Bruins rozhodol vynikajúci výkon brankára Tuukku Raska, ktorý kryl všetkých 33 striel domácich (výborne však chytal aj Carey Price), a gól Matta Frasera v 79. sekunde predĺženia. Pre 23-ročného nováčika to bol paradoxne prvý štart vo vyraďovacích bojoch. Doteraz mal na konte len 27 duelov v základnej časti profiligy (z toho 14 v aktuálnej sezóne v drese Bruins). Naposledy sa do zostavy Bostonu zmestil ešte 9. januára.

„Nedokážem opísať to, ako sa teraz cítim. Ani sa o to to nechcem pokúšať. Doprial by som to každému dieťaťu, ktoré začína s hokejom. Dúfam, že na tieto pocity dlho nezabudnem,“ vravel hrdina Fraser.

Kapitán hostí Zdeno Chára odohral 24:24 min, dvakrát vystrelil na bránku a zblokoval tri strelecké pokusy súpera. Jeho krajan Andrej Meszároš nehral. Brankár Peter Budaj sedel len na lavičke Canadiens.

Videosumár zápasu Montreal - Boston

V druhom nočnom stretnutí zvíťazili hráči Anaheimu na ľade Los Angeles 3:2. Marián Gáborík asistoval za domácich v úvode druhej tretiny na vyrovnávajúci gól Cartera (1:1). Kľúčový zásah zaznamenal hosťujúci veterán Selänne v 36. min. Na 3:1 zvýšil tri minúty pred koncom Lovejoy a za domácich už stihol len skorigovať na 2:3 31 sekúnd pred koncom Richards.

Videosumár zápasu Los Angeles - Anaheim

Sumáre štvrtkových zápasov druhého kola play off zámorskej NHL:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Montreal – Boston 0:1 pp (0:0, 0:0, 0:0 – 0:1) – stav série 2:2
Gól: 62. Fraser (Soderberg, Boychuk).
Zdeno Chára (Boston) odohral 24:24 min, 2 strely, 3 zblokované strely, 6 hitov

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Los Angeles – Anaheim 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) – stav série 2:1
Góly: 25. J. Carter (GÁBORÍK, Kopitar), 60. M. Richards (Pearson, J. Carter) – 5. Perry (Maroon, Getzlaf), 36. Selänne (Bonino, Lindholm), 58. Lovejoy (Cogliano).
Marián Gáborík (Los Angeles) 0+1, 4 strely, 2 zblokované strely, 1 hit, odohral 15:19 min

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Anaheim Ducks #Montreal Canadiens #Boston Bruins #Los Angeles Kings